Liviu Dragnea preia discursul lui Gabriel Oprea. UNPR, un partid „serios“ care se ţine de cuvânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea. FOTO Eduard Enea/David Muntean
Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea. FOTO Eduard Enea/David Muntean

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, susţine că, în perspectiva anului electoral 2016, o participare în alegeri pe liste comune PSD-UNPR poate reprezenta „o soluţie bună“ deoarece, spune Dragnea, stânga trebuie să fie „foarte bine conturată“.

Liderul social-democrat a fost invitat marţi seară la România TV unde a vorbit despre Congresul PSD, guvernare, dar şi alegerile din 2016. Întrebat dacă PSD va merge singur în alegerile din 2016 sau alături de UNPR, Dragnea a împrumutat aproape aceleaşi cuvinte pe care le foloseşte vicepremierul Oprea când vorbeşte de propria persoana sau de formaţiunea pe care o conduce.

„Noi avem o relaţie corectă cu UNPR, UNPR este un partener de nădejde, sunt oameni serioşi, care îşi ţin cuvântul. Eu am făcut declaraţii publice în care am spus că alianţa de centru-stânga PSD-UNPR, înfiinţată mai demult, trebuie să devină mult mai importantă, să fie mult mai prezentă", a declarat preşedintele interimar al PSD, politician care se bazează pe sprijinul partidului lui Oprea pentru rămânerea la guvernare.

„Cred că până la 1 decembrie avem suficient timp să decidem, să negociem. După Congres, vom purta aceste negocieri", a adăugat Dragnea care se pregăteşte să fie uns, oficial, ca preşedinte al social-democraţilor, dar care nu pierde din vedere nici relaţiile cu ceilalţi parteneri de la Putere. 

„Am făcut declaraţii publice în care am spus că Alianţa de centru-stânga PSD-UNPR, înfiinţată mai demult, trebuie să devină mult mai importantă, să fie mult mai prezentă. Eu cred că o participare în alegeri pe liste comune PSD-UNPR poate să fie o soluţie bună pentru că este important pentru România ca stânga să fie foarte bine conturată. Fiind amândouă partide de stânga, cred că e bine pentru sănătatea politică din această ţară“, a fost concluzia liderului interimar al PSD. 

Citeşte şi: 

Parlamentul îşi bate joc de Iohannis şi de lege

Majoritatea PSD din Parlament a ignorant solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii pensiilor speciale, încâlcând, practic, legea. Cel care a blocat proiectul a fost chiar liderul PSD, Liviu Dragnea, care evită să promoveze legi scandaloase cu câteva luni înainte de alegeri.

PSD preia şefia Comisiei de Cod Electoral. Gabriel Vlase îl va înlocui pe liberalul Mihai Voicu

Plenul reunit al Parlamentului a decis, cu largă majoritate, numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei de Cod Electoral a deputatului PSD Gabriel Vlase, funcţie rămasă vacantă după demisia liberalului Mihai Voicu.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite