Klaus Iohannis: „Este obligatoriu să discutăm despre unificarea dreptei pentru câştigarea prezidenţialelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, omul doi în PNL FOTO Sever Gheorghe
Klaus Iohannis, omul doi în PNL FOTO Sever Gheorghe

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis consideră că unificarea forţelor de dreapta este un proiect realizabil, despre care trebuie discutat după alegerile europene de duminică.

„Convingerea mea este că imediat după europarlamentare nu numai că este oportun să discutăm aceste chestiuni, este obligatoriu, pentru a vedea în ce ecuaţie putem să coagulăm dreapta în vederea câştigării prezidenţialelor”, a subliniat Klaus Ioahnnis, pentru Digi 24.

Prim-vicepreşedintele PNL a vorbit şi despre rolul pe care să-l aibă Traian Băsescu în acest proiect. „Mi-e greu să evaluez locul şi rolul politicianului Traian Băsescu în ecuaţia de după anul 2015. Vom vedea cum se poziţionează partidele, dacă găsesc căi de comunicare. Aceste lucruri le vom şti mai bine mai spre sfârşitul anului. Acum nu aş da un pronostic”, a mai spus Iohannis.

Deputatul PMP Elena Udrea este de părere că prezidenţiabilul dreptei nu are nicio şansă fără sprijinul actualului preşedinte Traian Băsescu. „Până să îşi încheie mandatul, are un rol foarte important în alegerea viitorului preşedinte al României. Candidatul opoziţiei, al partidelor de centru-dreapta, contracandidatul lui Victor Ponta are nevoie de voturile electoratului lui Traian Băsescu, deci are nevoie de Traian Băsescu. Acesta este principalul rol al preşedintelui înainte de 2015”, a declarat liderul PMP, la B1 TV.

Pe aceeaşi temă:

Iohannis: Cred că Tăriceanu va reveni în PNL. Ar fi rezonabil să fie reprimit

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi, la emisiunea „Evenimentul Zilei“, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar putea reveni în rândul liberalilor, însă a avertizat că ar fi puţin probabil ca acesta să deţină o funcţie importantă.

Tăriceanu se vrea înapoi în PNL: Nu am trădat PNL. Sunt revoltat de atitudinea lui Antonescu. Este nevoie de un Congres extraordinar

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le transmite o scrisoare deschisă foştilor săi colegi liberali, prin care arată că actuala conducere, sub tutela lui Crin Antonescu, este deficitară, de aceea este nevoie de un Congres extraordinar care să schimbe politica PNL.

Tăriceanu vrea vacanţă pentru aleşi în campania electorală. Liberalii spun „Nu“

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus colegilor săi din Camera Superioară a Parlamentului să urmeze modelul deputaţilor şi să suspende lucrările în campania electorală dinanitea alegerilor europarlamentare. Foştii săi colegi liberali nu sunt de acord.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite