Kelemen Hunor, despre Marko Atilla,  pentru care DNA a cerut arestare preventivă: Este decizia lui dacă îşi dă demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele UDM Kelemen Hunor FOTO Adevărul
Preşedintele UDM Kelemen Hunor FOTO Adevărul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că a avut o discuţie privată cu deputatul Marko Atilla, iar decizia de a-şi da demisia îi aparţine, la fel şi întoarcerea în ţară.

„Nu are nicio restricţie de a călători oriunde doreşte. Când va avea o restricţie de a părăsi ţara atunci voi comenta, până atunci nu am ce comenta unde este şi ce face. Eu am vrut să-l conving de anumite lucruri, a fost o discuţie privată, nu pot să vă spun. Va fi decizia lui dacă îşi va da demisia. Este decizia lui dacă se întoarce sau nu se întoarce. Eu ştiu ce i-am spus, dar nu ştiu ce va decide el“, a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Liderul UDMR a mai spus că membrii Comisiei de la ANRP au aprobat evaluările făcute de evaluatori acreditaţi. „Nu cunosc dosarul. Eu cred ca acuzatii colective, in cazul unei comisii, sunt de discutat, fiindca foarte multi din aceste comisii, cu cea mai buna intentie, au acceptat acele evaluari facute de evaluatori acreditati si nu aveau nici calitatea, nici capacitatea de a pune sub indoiala acele evaluari. Ei nu au furat, nu au luat, nu au influentat nicio decizie. Era acolo o institutie in care lucrau specialisti, erau evaluatori care veneau cu stampila, sub semnatura. Un om care nu are o pregatire, dar institutional face parte din comisie nu are cum sa stie daca acele evaluari sunt corecte sau nu sunt corecte. Important este ca in cazul unei institutii si comisii este de discutat daca in ansamblul ei poate fi pusa sub acuzare“, a mai afirmat Kelemen Hunor.

DNA a cerut, joi, pentru a doua oară, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, acuzat de trei infracţiuni de abuz in serviciu în dosarul ANRP, după acordarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro. Este vorba despre dosarul în care fostul preşedinte al ANI, Horia Georgescu, a fost arestat preventiv, iar deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost reţinut.

În urmă cu o lună, avocatul deputatul Marko Atilla, declara că acesta se bucură protecţia premierului ungar, Viktor Orban. „Deocamdată se află în Republica Ungară, la Budapesta. El a primit protecţie din partea premierului ungariei Viktor Orban, deci el se regăseşte pe teritoriul statului maghiar. S-a apreciat că în ceea ce-l priveşte pe domnul Marko Attila demersurile judiciare sunt de natură a provoca o puternică reacţie de stat că s-a încălcat dreptul de proprietate şi dreptul la un proces echitabil şi de aceea s-a decis să i se acorde protecţie. În ce constă această protecţie? I se permite să rămână pe teritoriul maghiar. Se solicită să se ia măsuri în ceea ce priveşte clădirea şcolii din Sfântu Gheorghe să nu fie naţionalizată ca urmare a sentinţei de condamnare care este apreciată ca fiind nelegală.”, a declarat, pentru Digi24, avocatul lui Marko Attila, Eugen Iordăchescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite