Johannis se amăgeşte: oamenii nu ies împotriva PSD, ci a sistemului politic, inclusiv PNL

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Johannis încearcă politizarea manifestaţiilor stradale
Preşedintele Klaus Johannis încearcă politizarea manifestaţiilor stradale

În general nu mă exprim pe politică internă, dar în această situaţie am să o fac: Johannis a făcut o afirmaţie care pe mine, ca om în stradă, mă ofensează: "a fost nevoie să moară oameni ca guvernul să îşi dea demisia", sau ceva de genul. Nu domnule Johannis, oamenii ies împotriva sistemului, inclusiv a PNL; oamenii nu au murit, ci au fost ucişi de sistemul ce îl reprezentaţi.

Domnul Johannis, ca de obicei, nu a înţeles nimic din ceea ce soarta ne-a rezervat. Se pare că nu s-a putut abţine ca să nu politizeze moartea celor nevinovaţi, ducând în derizoriu toată situaţia.

Cei de acolo nu au murit ca să cadă Guvernul Ponta, cei de acolo  au fost ucişi de un sistem politic pe care şi dumneavoastră l-aţi construit şi din care faceţi parte. Vreţi să facem o traversare pe diagonală a Sibiului să vedem câte localuri de acolo sunt în regulă, deşi aţi avut un mandat îndelungat?

Să vă fie ruşine. Acum e momentul să avem o clasă politică care să tacă, căci e vinovată de crimă.

Eu nu sunt în stradă ca PNL să vină la guvernare(iar sondajele arată că în caz de alegeri anticipate nici nu va veni, nici acum şi nici în 2016, căci nu are cu cine). În stradă sunt oameni care nu mai sunt de acord cu sistemul, oameni care înţeleg realitatea cu mult mai bine decât politicienii, oameni care vor să schimbe ceva, dar nu se referă la un partid cu altul ci la mentalităţi.

Poate că un gest de onoare ar fi fost şi demisia dumneavoastră, căci sunteţi un reprezentant al sistemului, deci la fel de vinovat, cu siguranţă nu mai puţin vinovat.

Demisia lui Victor Ponta este binevenită deoarece un reprezentant de vârf al clasei politice trebuia să îşi asume această dramă, iar acea persoană este prin funcţia ocupată domnul Victor Ponta.

Avem o generaţie, marcată de reminescenţele comunismului, care a Eşuat. Şi dumneavoastră aţi eşuat. Acum noi trebuie să contruim acolo unde voi aţi distrus, inclusiv la nivel de mentalităţi.

image

Am oameni în jur, tineri într-o majoritate covârşitoare, care vor să schimbe România în bine şi pentru români. Îi văd zilnic în diferite campanii, fie că vorbesc de Basarabia, fie că e vorba de salvararea moştenirii cultural-identitare, fie că e vorba de lupta împotriva corupţiei, fie luptând pentru a salva viaţa semenilor... Aceştia sunt cei care nu mai vor aşa, deci nu vă mai vor.

Şi dumneavoastră, şi Victor Ponta, şi Ion Iliescu, şi Traian Băsescu, şi mulţi alţii vă faceţi vinovaţi de crimă pentru sistemul mafiot pe care l-aţi creat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite