Ivan: Obiectivul PSD la europarlamentare este 35-40% din voturi; UNPR va avea un loc pe lista PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan FOTO Mediafax
Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan FOTO Mediafax

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, joi, că obiectivul social-democraţilor la alegerile europarlamentare este obţinerea a 35-40% din voturi, el arătând că UNPR va avea, probabil, un loc pe lista de candidaţi a PSD.

"Noi sperăm să obţinem 35-40%. E important să arătăm că PSD e cel mai puternic partid din România şi să ne menţinem în preferinţele electoratului cât mai sus", a spus Ivan.

Întrebat dacă la alegerile europarlamentare PSD va avea o listă de candidaţi comună cu UNPR, Ivan a precizat că UNPR va avea, probabil, un loc pe lista PSD.

Ivan a mai spus, răspunzând unei întrebări, că are intenţia de a-şi depune candidatura pentru încă un mandat de europarlamentar.

"Îmi voi manifesta în BPN dorinţa de a candida pentru un nou mandat, dar asta nu înseamnă că se va întâmpla. Listele se vor discuta în ianuarie - februarie şi sunt foarte mulţi colegi care vor să facă parte din viitoarea echipă a PSD. Sunt foarte mulţi care merită", a menţionat Ivan.

El a mai spus că nu are cunoştinţă ca vreun actual europarlamentar social-democrat să nu îşi dorească o nouă candidatură.

"Eu, ca şef al delegaţiei PSD, din punctul meu de vedere, dacă analizăm activitatea fiecăruia, toţi ar merita să fie în continuare europarlamentari. Vom veni, în perioada următoare, cu un raport de activitate al europarlamentarilor PSD. E important cum s-au raportat în momente importante care au vizat România, când interesele României au fost puse în pericol. Din punct de vedere al activităţii, toţi ar merita să fie în continuare, dar decizia e luată de partid, în forurile statutare", a spus Ivan.

Materiale pe aceeaşi temă:

EXCLUSIV Cine va merge la Bruxelles? Primele proiecţii despre alegerile europarlamentare din 2014  Paradoxul: vor fi poate cele mai importante alegeri europarlamentare prin semnificaţia lor politică, putând provoca mutaţii majore la nivelul scenei politice europene dar, în acelaşi timp, se preconizează că vor fi cele în care se va înregistra cel mai scăzut nivel de participare de până acum.

Dragnea: Sunt convins că primarii PSD ne vor ajuta să câştigăm alegerile prezidenţiale pentru PSD Vicepremierul Liviu Dragnea a prezentat vineri, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, proiectul descentralizării în faţa a peste o mie de aleşi locali din toată ţara, reuniţi sub sigla Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat.

EXCLUSIV Cine va merge la Bruxelles? Primele proiecţii despre alegerile europarlamentare din 2014

Citeste mai mult: adev.ro/mw5j9q

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite