Schimb dur de replici între Iordache şi Tudorel Toader. „În PSD, când ai greşit, îţi dai demisia sau eşti remaniat”. „Îs mai mulţi acolo, nu e numai el”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Florin Iordache i-a transmis marţi lui Tudorel Toader că înainte să „dea lecţii la televizor” ar trebui să preia exemplul premierului, care a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai asociaţiilor magistraţilor şi cu conducerile CSM, pe tema OUG 7, reuşind să „dezamorseze scandalul din Justiţie”. De cealaltă parte, ministrul Justiţiei s-a apărat spunând că sunt mai mulţi oameni în PSD, nu e doar Iordache.

În şedinţa în plen în care s-a dezbătut moţiunea simplă a Opoziţiei, intitulată „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!”, deputatul PSD Florin Iordache i-a recomandat lui Tudorel Toader să-i urmeze exemplul premierului Viorica Dăncilă. Acesta l-a ironizat pe Toader pentru conferinţa de presă de ieri, în care ministrul şi-a prezentat bilanţul la doi ani de mandat.

„Domnule ministru, înainte de a da lecţii la televizor, mai bine aţi urma exemplul dat de Viorica Dăncilă, care a reuşit să dezamorseze scandalul din Justiţie. Am înţels că ce aţi făcut dumneavoastră a fost bine, iar ceea ce a fost rău s-a făcut în Parlament. Prin consultare putem avea legi mai bune. Nu vă bazaţi pe noi pentru a trece această moţiune”, a declarat Iordache în plenul Camerei Deputaţilor.

„Când ai greşit, îţi dai demisia sau eşti remaniat”

Criticând faptul că Tudorel Toader nu ar fi ascultat şi de vocea Opoziţiei, aşa cum a făcut Viorica Dăncilă, Iordache l-a ameninţat pe ministrul Justiţiei că „atunci când ai greşit, îţi dai demisia”.

„În PSD sunt două chestiuni foarte clare: atunci când consideri că ai greşit, îţi dai demisia din funcţia de ministru sau există posibilitatea remanierii”, a adăugat Iordache.

Înainte de asta, deputatul PSD a atacat moţiune depusă de Opoziţie, motivând că este scrisă greşit. De asemenea, Iordache a subliniat că Secţia de infestigare a magistraţilor are un impact pozitiv şi că ar fi susţinută de „marea masă a judecătorilor”.

„Este o pseudomoţiune. Sunt chestiuni care nu pot fi susţinute. Dacă aveţi nevoie de consultanţă, vă ajutăm noi să vă scrieţi moţiunile. Aşa cum e scrisă, moţiunea nu poate fi susţinută. Secţia pentru investigarea magistraţilor are un impact pozitiv. Marea masă a judecătorilor susţin modul în care această secţie îşi desfăşoară activitatea. Doamna Kovesi, dacă este atât de valoroasă, ar trebuie să explice ce s-a întâmplat la Braşov şi la Oradea. De ce doriţi desfiinţarea pensiilor pe care le au magistraţii. Cred că separarea carierelor trebuie să rămână în lege”, a declarat Iordache.

Tudorel Toader: Dacă se va hotărî remanierea mea, vom respecta decizia luată

Întrebat despre declaraţia lui Florin Iordache, potrivit căreia, în PSD, dacă ai greşit `demisionezi sau eşti remaniat”, Toader a spus: „A zis că la noi în partid există... adică la dânşii în partid, dar sunt mai mulţi acolo. Îs mai mulţi, nu e numai el. S-au făcut doi ani de când sunt ministru. Este o experienţă interesantă, am valorificat cunoştinţele pe care le-am dobândit  ca judecător constituţional, am îndeplinit obligaţiile de ministru cu bună credinţă”.

În privinţa remanierii, Toader a afirmat că-şi va face treaba până în ultima zi de mandat.

„Am mai declarat şi nu este nimic nou. Dacă se va hotărî remanierea mea, vom respecta decizia luată, urmând procedurile legale şi îmi voi îndeplini obligaţia până în ultimul minut când apare în Monitorul Oficial numele următorului ministru al Justiţiei care trebuie să vină la minister, să facem o procedură de predare-primire documente, până la sigiliu”, a mai spus ministrul Justiţiei.

Marţi, în Camera Deputaţilor a avut loc dezbaterea moţiunii simple „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!”, iniţiată de PNL şi USR. Chiar dacă la votul de mâine ar contribui şi PSD pentru o majoritate, decizia finală îi aparţine premierului, care nu este obligat să schimbe un ministru care a picat o moţiune simplă.

ieri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut public, într-o conferinţă de presă, bilanţul la doi ani de mandat.

„Am încercat de la început de mandat să fac o radiografie a sistemului judiciar, să observăm ceea ce este pozitiv, ceea ce trebuie consolidat şi dezvoltat pentru acest serviciu de interes public: actul de justiţie pentru cetăţean, să vedem dacă sunt anumite aspecte ce trebuie consolidate”, a declarat Toader ieri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite