Iohannis, de Ziua Eroilor: Rămânem pentru totdeauna recunoscători celor care au făcut posibilă modernizarea României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, joi, un mesaj cu ocazia Zilei Eroilor, sărbătorită anual de Înălţarea Domnului, afirmând că vom rămâne pentru totdeauna recunoscători celor care au făcut posibilă modernizarea şi dezvoltarea României, cum e cazul oamenilor de la Revoluţie şi cel al soldaţilor ucişi sau răniţi în afara ţării, unde sunt plecaţi în misiuni militare.

„Îi comemorăm astăzi pe toţi cei căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă sau care şi-au pierdut viaţa în detenţie pentru apărarea drepturilor noastre fundamentale, pentru libertate, dreptate şi pentru păstrarea credinţei creştine. Prin curajul şi dăruirea lor, eroii neamului românesc au apărat integritatea teritorială şi independenţa ţării", precizează preşedintele Klaus Iohannis în mesajul său..

Şeful statului aminteşte de momente importante din istoria României, din perioada Evului Mediu până în perioada contemporană, precum luptele de la Posada, Rovine, Podul Înalt, Plevna, Griviţa, Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz sau Oarba de Mureş, care „poartă pecetea acestor bravi eroi", dar şi de revoluţia din 1989.

„Nu vom uita niciodată nici preţul sacrificiului prin care, în decembrie 1989, ne-am recâştigat libertatea după anii comunismului. Eroii noştri sunt şi cei care au fost răniţi ori şi-au dat viaţa în operaţiuni extrem de dificile în afara ţării, în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, cât şi în misiunile desfăşurate în Africa şi Asia, sub egida ONU, NATO sau UE, apărând principiile şi valorile noastre universale“, mai spune liderul român în mesajul său. 

Cesta punctează şi faptul toţi românii ar trebui să fie recunoscători înaintaşilor lor pentru ceea ce au făcut. „Suntem şi vom rămâne pentru totdeauna recunoscători celor care, în numele unor idealuri, au făcut posibilă dezvoltarea şi modernizarea României.  Exemplul lor de curaj şi simţ al datoriei reprezintă o moştenire nepreţuită pe care o transmitem generaţiilor tinere. Fie ca spiritul şi încărcătura emoţională ale acestei zile să pătrundă în sufletul fiecărui român!“, conchide Iohannis în mesajul său.

Citeşte şi:

Vot în Senat: Aleşii locali îşi pierd mandatul numai dacă sunt condamnaţi cu executare 

Senatul a respins miercuri cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis privind Statutul aleşilor locali cu 82 de voturi "pentru", 2 abţineri şi 27 de voturi "împotrivă". Astfel, aleşii locali condamnaţi cu suspendare nu îşi vor pierde mandatul.

Iohannis a semnat decretul de acreditare a lui Dan Mihalache în funcţia de ambasador în Marea Britanie

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Dan Mihalache şi pe cel de acreditare a acestuia în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite