Iohannis, despre Dragnea: „Regele e gol“! Dragnea: Minciuni! Dar nu se uită în oglindă!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu minciuni, manipulări, îmbrobodirea populaţiei, în care doar el crede, Dragnea ilustrează perfect teza: când puterea cade pe umerii unuia nepregătit filosofic pentru ea, derapează în paranoia, grandomanie, mitomanie. Iar atunci când cineva, Iohannis, cu greutatea funcţiei în spate, îi arată oglinda, Dragnea ia foc. Aşa a făcut şi aseară.

Nu se ştie de ce, Ministerul Finanţelor a postat pe site un document care compară realizările statului cu prevederile din bugetul de stat consolidat. Probabil pentru prima oară în actuala guvernare. Din care document rezultă:

Veniturile fiscale ale bugetului general consolidat s-au realizat în proporţie de 95,1%, din cât s-a prevăzut în bugetul de stat, iar deficitul bugetar a fost de 4,5 miliarde lei.

Preşedintele Iohannis:

„Cu toate că au crescut preţurile, au reintrodus acciza pe carburant, totuşi colectarea de către ANAF (din accize) se află la 12 % sub program. Aceasta este performaţa PSD. Cu toate că românii plătesc preţurile mai mari pentru aproape tot, statul nu colectează veniturile cuvenite.“

„Un alt exemplu - fondurile europene, unde la venituri «suntem cu 37% sub valoarea programată», iar «la cheltuieli cu 43% sub valoarea programată».“

De asemenea, la veniturile din TVA, pilonul bugetului, „nerealizarea faţă de program e de 9%“.

Creşterea veniturilor nete de 4,5% este „mâncată“ de inflaţia de 5%, iar plafonarea sporurilor la 30% a dus la scăderea unor salarii din sănătate. Deşi „Regele“ Dragnea tot susţine că n-a scăzut niciun salariu.

Aşadar, „Regele e gol“!

Pe de altă parte Dragnea îi dă replica, contrazicând documentul Ministerului Finanţelor. Dragnea a susţinut luni seara, la Antena 3, că încasările au fost peste cât s-a programat. Cine minte?

Gabriela Firea a fost mai plastică: „A fost incredibil. Timp de un sfert de oră domnul preşedinte Iohannis ne-a vorbit de petele negre din soare, făcându-se că nu vede lumina soarelui pe care o vedem cu toţii“.

Adică suntem orbiţi de lumina „soarelui PSD“ şi noi, nerecunoscători, căutăm petele cu lumânarea!

Dragnea trece şi la ameninţări:

Iohannis a prezentat o listă întreagă de minciuni. Poate reprezenta un atac la siguranţa naţională“! „Am luat decizia să reacţionăm!“. Ce să însemne asta, semnalul procesului de suspendare a preşedintelui?

La câtă paranoia se revarsă din acţiunile PSD se vede şi din faptul că au renunţat la mitingul faraonic, de un milion de oameni, demn de Coreea de Nord. Nici un miting nu mai sunt în stare să facă!

Să completăm tabloul prezentat de preşedintele Iohannis:

  • 2400 de şcoli din România au WC-ul în curte (Raportul ministerului Educaţiei). Sute de mii de copii sunt supuşi riscurilor de a se îmbolnăvi pentru că toaletele şcolilor nu le oferă condiţii de igienă minime. Plus umilinţa de a folosi WC-uri din Evul Mediu.  
  • 50% din populaţia României trăieşte cu WC-ul în curte, la aproape 30 de ani de la schimbarea regimului comunist.  
  • În Bucureşti, capitala ţării, există 200 de străzi fără apă curentă, fără canalizare, neasfaltate, ca în Evul Mediu  
  • În 2012-2018, cât PSD-ul se află la guvernare, n-a fost finalizată nicio autostradă.  
  • România este singura ţară europeană fără o centură a Capitalei funcţională, şi care  provoacă pierderi de miliarde de lei.  
  • Nu avem drumuri naţionale care să facă faţă traficului pe Valea Prahovei, Valea Oltului etc.  
  • Doar 33% dintre elevi au luat peste 5 la recenta simulare a Evaluării Naţionale la matematică. Chiar Dragnea recunoaşte: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat. Nu trebuie să ocolim realitatea şi nici să ne lăsăm păcăliţi de declaraţiile politice“.  Dă din gură, şi atât. „Regele“ Dragnea e gol!  
  • Abandonul şcolar este de 30% la trecerea de la clasa a VIII-a la clasa a IX-a, şi PSD vrea 15 ani de şcoală obligatorie. 

Paranoia, grandomania şi mitomania guvernează România!  O spune preşedintele Iohannis, foarte mulţi specialişti şi comentatori. Dar Dragnea şi Firea ne spun că „ne facem că nu vedem lumina soarelui care ne inundă pe toţi“.

Ne-am făcut-o singuri. „Lumină“ am votat, „lumină“ avem.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite