Iohannis, după alegerile din Republica Moldova: „Felicitări Maia Sandu pentru curaj, perseverenţă şi viziune”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu şi Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro
Maia Sandu şi Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro

​​Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de felicitare cetăţenilor Republicii Moldova şi Maiei Sandu pentru victoria de la alegerile de duminică.

„Felicitări cetăţenilor Republicii Moldova pentru spiritul civic şi opţiunea clară pentru reforme, stat de drept şi integrare europeană! Felicitări Maia Sandu pentru curaj, perseverenţă şi viziune”, a scris preşedintele Klaus Iohannis luni, peTwitter.

Preşedintele Iohannis a reiterat sprijinul României pentru Republica Moldova: „România va fi alături de Republica Moldova în susţinerea reformelor şi parcursului european”.

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare.

Astfel, în urma numărării voturilor din 2.141 din totalul celor 2.150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,53% din voturi, depăşind astfel categoric principala formaţiune politică de stânga, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de doar 27,36% din electorat.

Peste 80% dintre cetăţenii din Republica Moldova aflaţi în străinătate, care au votat la alegerile parlamentare anticipate de duminică, au susţinut Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite