Kelemen: UE este preocupată de tăiatul porcului; să se ocupe şi de minorităţi. Omul e la fel de important ca porcul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că dacă UE este preocupată de "cum se taie porcul ca să nu sufere sau de curbura castravetelui", este bine să se ocupe şi de cei 50 de milioane de oameni care sunt minorităţi în ţările europene.

"Atunci când te preocupă cum tai porcul ca să nu sufere sau curbura castravetelui, e bine să te ocupi şi de cei 50 de milioane de oameni care sunt minorităţi în ţările europene. Omul trebuie să fie la fel de important ca şi porcul, ca şi albinele, şi dacă în Europa de Vest s-au găsit soluţii, cum s-a întâmplat în Italia cu Tirolul de Sud, atunci se poate şi pentru Estul Europei", a spus preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă susţinută, duminică, la Oradea.

Liderul UDMR a afirmat că formaţiunea pe care o conduce a luat încă de la începutul campaniei pentru alegerile europarlamentare decizia de a dezbate teme europene şi a constatat că oamenii cu care a avut contact în perioada campaniei au fost atenţi la aceste subiecte, între care agricultura şi modul de acordare a subvenţiei, accesarea fondurilor europene, dar şi "problematica minorităţilor".

"A existat interesul oamenilor faţă de instituţiile europene, faţă de soarta noastră în Europa, oamenii nu m-au întrebat despre conflictele şi disputele politice interne. Dacă ne-au întrebat, ne-au întrebat despre agricultură şi subvenţiile care vor veni, despre fondurile europene, despre problematica minorităţilor şi dacă se poate ajunge la o soluţie în care Comisia Europeană să aibă un cuvânt de spus despre protejarea minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice", a spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a afirmat, în legătură cu acest subiect, că "dezideratul nostru este de a căuta argumente şi de a găsi parteneri pentru a susţine drepturile minorităţilor naţionale". 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite