Hoţia în educaţie a ajuns politică de stat

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stupefiantă declaraţia proaspătului ministru al Educaţiei, Valentin Popa: „Este păcat că umbrim valorile învăţământului prin scoaterea în evidenţă a unor elemente nu atât de importante, precum cum ar fi plagiatele... nu prevede legea că trebuie ghilimele la un text pe care îl preluăm sau citarea imediată după“.

Cu alte cuvinte, pentru viitorul ministru al Educaţiei plagiatele nu mai constituie o problemă. Nu mai sunt furt intelectual, sau prostituţie academică. Nu. Reprezintă un lucru normal, neprevăzut în lege, căruia i se dă prea multă importanţă.

Adică liber la furat în Educaţie. În afară de faptul că este analfabet, nu ştie să vorbească corect româneşte, noul ministru invită lumea academică şi şcolară la furt. Valentin Popa nu pricepe că plagiatul înseamnă să furi munca altuia. Hoţie ordinară. De acum înainte elevii şi studenţii vor copia la examene, profesorii şi cadrele didactice vor plagia la greu, pentru că iau de bune ce spune, nu-i aşa, capul educaţiei  din România.

Credeam că mai rău decât cu Liviu Pop nu se mai poate. Iată că se poate.

Rectorimea din România s-a dovedit solidară cu noul ministru. La hoţii intelectuale. 45 de rectori, din 48,  au semnat o scrisoare de susţinere a hoţiei promovate de viitorul ministru. Se ştiu cu musca pe căciulă?

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a demisionat din toate funcţiile deţinute în CNATDCU, instituţie care verifică plagiatele, pentru a nu fi părtaş la hoţiile promovate de ministrul Valentin Popa. Iată un fragment din postarea pe Facebook a dlui Rector Mircea Dumitru: Dar acum, lucrurile au luat o întorsătura grotescă! Atunci când demnitatea publică ocupată cândva de Spiru Haret îi revine unui universitar care este şi rector, iar acesta suferă dramatice episoade de luptă infantilă cu gramatica de bază a limbii române şi ar trebui, mai degrabă, să "pună mâna" pe o carte elementară de sintaxă şi de semantică a frazei, decât să gestioneze o reponsabilitate uriaşă pentru copiii şi viitorul acestei ţări, ... ei bine! în astfel de circumstanţe, prezenţa mea în continuare în consilii ale ministerului ar dăuna mult propriei mele sănătăţi sufleteşti.

Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a negat că ar fi semnat vreodată o petiţie de susţinere a nominalizării lui Valentin Popa pentru funcţia de ministru al Educaţiei: Nu l-am susţinut şi nu-l voi susţine pe domnul Popa. Lucrez în învăţământ şi mă deranjează la culme măgăriile astea. Dacă vor continua aşa, va fi dezastru. În direcţia aia ne îndreptăm cu tot ce face PSD. N-am semnat şi nici nu se punea problema să o fac, eu nu-l susţint pe domnul Popa.

Din păcate, cei 45 de rectori, începând cu şeful Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Câmpeanu, nu văd nicio incompatibilitate între funcţia de ministru al Educaţiei şi agramatismul vulgar, respectiv nepăsarea faţă de plagiate. Cine are o cât de mică „apăsare” să o spună public. Dacă nu, înseamnă că se solidarizează cu analfabetismul ministerial şi furtul intelectual promovat de acesta.

În concluzie

Lucrurile au luat o întorsătură urâtă, urâtă în educaţiei. Nu-i suficient că ministrul e analfabet, se dovedeşte şi neinteresat de hoţia academică. O combinaţie mortală, greu de găsit alta mai greţoasă. Cei care au votat actualul guvern să-şi asume şi degringolada şi dezmăţul care vor urma în educaţie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite