Guvernul acordă 60 de milioane de euro din împrumutul pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Guvernul a aprobat, miercuri, eliberarea primei tranşe din Asistenţa financiară rambursabilă pentru Republica Moldova, în valoare de 60 de milioane de euro, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

”Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă dintre România şi Republica Moldova, în sumă de până la 150 de milioane de euro, a fost ratificat prin legea 91/2016, aşa cum a fost completat în schimbul de scrisori între prim-miniştrii României şi Republicii Moldova în data de 30 ianuarie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

El a precizat că prin schimbul de scrisori cele două părţi – România şi Republica Moldova - au convenit şi o serie de obligaţii din partea statului vecin pentru eliberarea primei tranşe.

”Stabilirea unei foi de parcurs pentru ajungerea la un acord cu FMI, iniţierea unui pachet legislativ pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, lansarea unei analize sistemice a vulnerabilităţilor din sistemul bancar şi fixarea unui calendar legislativ de corectare a acestor”, a arătat Iolu.

De asemenea, prin schimbul de scrisori s-a mai cerut prezentarea unui plan de actualizare şi aplicare a Strategiei de Reformare a sectorului Justiţiei şi a Strategiei Naţionale Anticorupţie din Republica Moldova.

”Stadiul progreselor în îndeplinirea măsurilor şi condiţionalităţilor menţionate a fost urmărit de Guvernul României”, a subliniat Iolu.

Prima tranşă din asistenţa financiară pentru Republica Moldova va fi eliberată pe 24 august.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite