FOX NEWS: Fost ministru şi fratele său, condamnaţi la închisoare pentru fraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnarea fostului ministru al Transporturilor la 5 ani de închisoare pentru fraudă a avut ecouri şi în presa americană. Fox News şi publicaţia Washington Post au publicat astăzi ştirea condamnării lui Relu Fenechiu şi a fratelui său, „după un scandal de fraudă şi corupţie“, preluând un comunicat remis de Associated Press.

„Procurorii i-au acuzat pe cei doi fraţi Fenechiu că au cumpărat transformatoare vechi pe care le-ar fi vopsit şi apoi le-ar fi vândut la preţul pieţei pentru produse noi, unei companii de electricitate între 2002 şi 2005, păgubind statul cu 2,3 milioane de dolari“, anunţă presa din SUA.

„În afara condamnării lui Relu Fenechiu, care a fost ministru al Transporturilor în 2012 şi 2013, şi a fratelui şi partenerului său de afaceri Lucian Fenechiu, tribunalul i-a supus la plata unor despăgubiri în valoare de 1.72 milioane dolari“.

„Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, la care nu se poate face recurs, a mai condamnat şi trei alţi manageri ai companiei de stat din domeniul electricităţii şi a dispus încarcerarea lor pentru şase, respective şapte ani“, concluzionează comunicatul agenţiei AP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite