Fostul consilier prezidenţial, Adrian Rădulescu, vrea la şefia PMP. Cine sunt potenţialii adversari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier prezidenţial, Adrian Rădulescu, cel care l-a sfătuit pe preşedintele Traian Băsescu privind achiziţia terenului de la Nana, va candida pentru funcţia de preşedinte al PMP, la primul Congres organizat al formaţiunii.

Adrian Rădulescu, preşedintele PMP Dâmboviţa, este primul membru PMP care şi-a depus candidatura până în acest moment pentru şefia PMP.  Alegerile interne din PMP vor fi uninominale, iar termenul pentru depunerea candidaturilor a fost prelungit pâă în seara zilei de joi, deşi ultimul anunţul anterior vorbea de 5 iunie, ora 14.00.

„Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a decis astăzi organizarea primului Congres al formaţiunii, în data de 7 iunie. De asemenea, Colegiul Naţional a adoptat o rezoluţie potrivit căreia
Partidul Mişcarea Populară îşi afirmă disponibilitatea de a participa la o construcţie politică de dreapta, însă nu va fuziona cu un alt partid“, se arată într-un comunicat al PMP.

În cadrul Congresului din 7 iunie, vor fi aleşi preşedintele, vicepreşedinţii PMP, secretarul general şi cei doi secretari generali adjuncţi şi va fi stabilită structura unui Consiliu Executiv Naţional, viitorul organ de conducere al partidului, care va fi compus din 24 de membri. La Congres vor participa aproximativ 1000 de delegaţi ai organizaţiilor PMP din ţară şi din diaspora.

Alte nume care s-au vehiculat în presă sunt cel al fostului consilier prezidenţial Cristian Diaconescu, dar şi Elenei Udrea. Adrian Papahagi, membru fondator al PMP, va fi, cu siguranţă, unul din adversarii lui Adrian Rădulescu. „Mi-am trimis candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, precum şi la funcţia de vicepreşedinte (pe chestiuni de doctrină şi strategie politică“, a anunţat Papahagi, pe Facebook. Europarlamentarul Cristian Preda a declarat pentru „Adevărul“ că va candida pentru un post de vicepreşedinte.

Citeşte şi:

 Prima încercare de unificare a dreptei. MRU a discutat cu Antonescu. PNL discută mâine cu PDL. Blaga a ignorat PMP: Elena Udrea o fi frustrată

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a mers la sediul PNL, unde a discutat cu preşedintele demisionar al liberalilor, Crin Antonescu, variante de asociere a dreptei în urma scorului înregistrat la alegerile europarlamentare. PNL va negocia mâine, la Parlament, cu PDL o alianţă. Liderul PDL, Vasile Blaga, a ignorat PMP, iar despre criticile Elenei Udrea a spus astfel: „Poate o fi frustrată, nu ştiu“.

Congres PMP: Cristian Preda şi Adrian Papahagi vor funcţii de conducere


Adrian Papahagi, membru fondator al Partidului Mişcarea Populară(PMP), a anunţat că va candida pentru Preşedinţia partidului la Congresul stabilit pentru luna iunie. La rândul său, europarlamentarul Cristian Preda şi-a exprimat intenţia de a candida pentru un post de conducere al PMP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite