Florin Cîţu, despre bugetul pe anul 2022: Ministrul nu a prezentat o propunere. Vom vedea care este, nu avem astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat că ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, nu a venit cu o variantă de buget pentru anul 2022 încă. Fostul premier a mai explicat că deficitul bugetar a fost asumat, fiind o strategie pe care au discutat-o cu Comisia Europeană şi cu partenerii internaţionali şi care a dus la modificarea perspectivei României de la negativ la stabil de către agenţiile de rating.

„Ministrul nu a prezentat o propunere de buget ieri. Aşa am crezut. O aşteptăm. Vom vedea care este”, a declarat Florin Cîţu la Parlament. 

„Nu există niciun fel de poziţii antagonice. Ne-am asumat deficitul bugetar. E o strategie pe care am discutat-o cu Comisia Europeană, cu partenerii internaţionali, o strategie apreciată şi premiată de agenţiile de rating prin creşterea perspectivei de la negativ la stabil”, a mai spus fostul premier, fiind întrebat dacă există poziţii antagonice privind discuţiile din coaliţie. 

Despre deficit, Florin Cîţu a declarat că se pot face mai multe lucruri, fie Ministerul Finanţelor să găsească resurse suplimentare, sau să se facă o colectare mai mare. „Anul trecut a crescut colectarea, veniturile sunt mai mari cu 20 miliarde lei faţă de începutul anului şi fără să fie crescute taxele. Deci se poate. Avem dividende de la companiile de energie”, a mai completat fostul premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite