Emil Boc: Nu mă înscriu în cursa internă a PDL pentru prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Emil Boc FOTO Arhiva Adevărul
Fostul premier Emil Boc FOTO Arhiva Adevărul

Fostul premier Emil Boc a declarat miercuri că nu se va înscrie în cursa internă din PDL pentru desemnarea unui candidat la prezidenţiale, precizând că soluţia pentru dreapta să câştige alegerile în 2014 este să aibă un candidat comun.

„Nu mă înscriu în competiţia internă din PDL pentru Preşedinţie, avem treabă aici. Cred, însă, în actualul context, că dreapta are nevoie acum, mai mult ca niciodată, să fie unită sau să se unească cât mai repede, pentru că doar aşa va putea învinge stânga distrugătoare a statului de drept şi a locurilor de muncă din România. Cu cât se va face mai târziu această unificare a dreptei, cu atât se vor diminua şansele victoriei. De aceea, doar o dreaptă unită poate să bată stânga şi la următoarele alegeri, dar mai ales la alegerile prezidenţiale de anul viitor", a afirmat Boc.

Fostul premier militează pentru nminalizarea unui candidat unic la prezidenţiale. „A merge cu mai mulţi candidaţi ar însemna o diminuare substanţială a şanselor de victorie. Dar o dreaptă unită poate câştiga şi România are nevoie de dreapta. Ne place, nu ne place, astea sunt soluţiile care s-au demonstrat în România că asigură supravieţuirea economică, cu efortul românilor, iar pentru consolidarea democraţiei avem nevoie de orientări de centru-dreapta şi nu de stânga, care are apucături de origine stalinisto-comuniste“, a subliniat Emil Boc.

Mai mulţi lideri PDL au afirmat în ultima perioadă că Emil Boc sau Cătălin Predoiu ar fi potriviţi să reprezinte partidul în cursa alegerilor prezidenţiale din 2014.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat că în opinia sa, candidatul PDL pentru funcţia de preşedinte al României nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu, ea apreciind că cel mai bine îndeplineşte criteriile pentru această candidatură Emil Boc.

În acelaşi ton, preşedintele Traian Băsescu a spus că PSD va avea candidat propriu la Preşedinţie, iar fostul premier Emil Boc are şanse mai mari să-l învingă pe Victor Ponta decât Mihai Răzvan Ungureanu.

Înscrierile în cursa internă pentru candidatul PDL la Preşedinţie se fac în perioada 7-14 octombrie, conform deciziei Colegiului Director al partidului.

Pe aceeaşi temă:

Udrea: „Emil Boc îndeplineşte cel mai bine criteriile pentru a fi candidatul PDL la Preşedinţie“

Băsescu, despre alegerile prezidenţiale: „Ponta ar putea fi bătut de un candidat ca Boc“

PDL a început concursul pentru alegerile prezidenţiale



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite