PDL a început concursul pentru alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Democrat-liberalii încep pregătirile pentru alegerile prezidenţiale FOTO Arhiva Adevărul
Democrat-liberalii încep pregătirile pentru alegerile prezidenţiale FOTO Arhiva Adevărul

PDL dă startul competiţiei interne pentru alegerile prezidenţiale. Candidaţii PDL care visează la cea mai înaltă funcţie în stat sunt aşteptaţi să se înscrie între 7 şi 14 octombrie.

Potrivit calendarului stabilit de Colegiul Director al PDL, cei care doresc să se înscrie în alegerile interne pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale trebuie să facă acest lucru timp de o săptămână, între 7 şi 14 octombrie. Candidaţii trebui să prezinte apoi colegilor de partid, până în 14 decembrie, un proiect pentru România.

Luna trecută, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declara că unul dintre potenţialii candidaţi ai partidului la alegerile prezidenţiale ar putea fi Cătălin Predoiu.

„Desigur, competiţia în partid e deschisă, avem multă democraţie în partid. Dar alegerea unui candidat care ar putea intra în competiţie pentru funcţia de preşedinte al României va fi luată abia după consultarea celor peste 300.000 de membri. Unul dintre numele spre care ne orientăm e Cătălin Predoiu, dar pot veni şi alte nume în competiţie“, a afirmat Vasile Blaga.
 
Deputatul PDL, Elena Udrea, şi liderul partidului, Vasile Blaga, au anunţat  că viitorul candidat PDL la alegerile prezidenţiale va fi ales prin votul tuturor membrilor de partid. Liderul PDL Bucureşti, Adrian Videanu, susţine că nu mai există alt partid care să fi adoptat o astfel de modalitate de a-şi desemna candidatul la prezidenţiale.

„Am decis ca alegerea candidatului PDL la Preşedinţie să fie făcută de toţi cei peste 300.000 de membri de partid, nu prin electori, nu de aleşii locali, ci de toţi membrii“, a afirmat Blaga.

Materiale pe aceeaşi temă:

Cătălin Predoiu, potenţial candidat la Preşedinţie din partea PDL

Cristian Preda, către Predoiu (PDL): „La Cotroceni nu putem ajunge de pe locul doi“
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite