Elena Udrea spune că i-a finanţat pe Valeriu Turcan şi pe Oreste Teodorescu. Răspunsul jurnaliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea are probeleme cu legea
Elena Udrea are probeleme cu legea

Elena Udrea susţine că a finanţat jurnalişti sau politicieni, printre care Valeriu Turcan, Oreste Teodorescu şi Cristian Rizea, care acum expun "teorii despre justiţie, stat de drept sau corectitudinea politicienilor". Apoi, într-o emisiune la TVR, Udrea a spus, concret, că fostul său soţ, Dorin Cocoş, a finanţat campania parlamentarului PDL Raluca Turcan. Oreste Teodorescu i-a răspuns pe Facebook, iar Valeriu Turcan la Antena 3.

Elena Udrea a anunţat, pe Facebook, ca va face seriale cu oameni din politică sau din presă care s-au finantat din banii unor persoane acuzate de încălcarea legii şi acum expun la televizor „teorii despre justiţie, stat de drept sau corectitudinea politicienilor“. Întrebată despre acest lucru la B1 TV, Udrea a oferit câteva nume, afirmând că mai sunt şi altele. „Raluca Turcan, Valeriu Turcan, dl Cristian Rizea de la PSD, dl Oreste Teodorescu", a răspuns aceasta.

Ulterior, Elena Udrea a participat în emisiunea „Vorbeşte liber“ de la TVR, unde a afirmat că fostul său soţ, Dorin Cocoş,  i-a sponsorizat pe soţii Turcan în mai multe campanii electorale. Imediat după emisune, Valeriu Turcan a intrat în direct în emisiunea Sinteza zilei, la Antena 3, unde a purtat următorul dialog cu Mihai Gâdea.

Mihai Gâdea: Ce faceţi?

image

Valeriu Turcan: Nu chiar aşa de rău.

Mihai Gâdea: După acuzaţiile doamnei Udrea vă e bine?

Valeriu Turcan: Nu-mi schimbă cu nimic starea, n-am fost niciodată în situaţia să fiu vulnerabil sau cumpărat de doamna Udrea.

Mihai Gâdea: Dorin Cocoş a sponsorizat campania soţiei dumneavoastră?

Valeriu Turcan: Niciodată, a sponsorizat campania Alianţei D.A.. Toate cotizaţiile sau contribuţiile de campanie se fac cu chitanţe.

Valeriu Turcan, fost purtător de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, a precizat că "motivul pentru care nu am spus motivul real al plecarii de la Cotroceni a fost respectul pentru omul pentru care am lucrat. Presiunile făcute pentru ca politica de comunicare să fie aliniată la intereselor Elenei Udrea este motivul pentru care am plecat de la Cotroceni".

Oreste o va da în judecată pe Elena Udrea

Jurnalistul Oreste Teodorescu i-a răspuns şi el Elenei Udrea, într-un mesaj postat pe Facebook.

“Înţeleg că Udrea Elena, inculpat în mai multe dosare penale, supărată rău pe mine că încă dinaintea primului tur de campanie, în calitate de jurnalist, am pus sub semnul întrebării onestitatea şi calitatea domniei sale de candidat la prezidenţiale, m-a acuzat astăzi că sunt ofiţer acoperit şi că i-am cerut mită. Asta cu ofiţerul mă amuză şi chiar mă onorează (însă îi amintesc fostei doamne Cocoş că, începând din 2001, eu nu am mai fost angajatul nici unei redacţii, toate prestaţiile mele au fost realizate prin propria firmă, aşa că nu înţeleg ce eficacitate ar fi avut acoperirea mea în presă).

Deţin nişte publicaţii, deci sunt propriul meu angajator, iar dacă Udrea Elena va aduce probe că aş fi acoperit în propriul meu bussines, negreşit mă voi concedia, căci nici eu nu agreez ofiţerii acoperiţi în media). Cu privire la acuzaţia că i-aş fi cerut bani, aici, într-adevăr, m-am cam enervat. În ce calitate i-am cerut eu bani, şi daca ea mi-a dat vreun leu, de ce a făcut-o?

Oreste Teodorescu FOTO Mediafax

Eu lucrez în presă de 20 de ani, pe Elena Udrea am cunoscut-o prin Aurelian Pavelescu, în campania electorală, când m-a rugat să nu o mai atac în presă. Răspunsul meu a fost public. Înţeleg că înainte de a fi încătuşată, madama aruncă cu vitriol în cătarea celor care au îndrăznit să-i dezvăluie adevărata faţă: promiscuitate, mafie, relaţii amorale, servicii aduse unor companii străine, minciună şi manipulare. În 2003, Adrian Năstase m-a acuzat că sunt complice cu clanul Cămătarilor, acum pupila sa, Udrea Elena ma înhăitează cu Coldea, Rizea şi soţii Turcan...Am mai evoluat şi eu....ha, ha, ha.

PS: Îmi rezerv dreptul să o acţionez în instanţă pentru calomnie şi insultă, iar banii pe care îi voi câştiga să-mi finanţez ancheta cu privire la conturile domniei sale din Dubai, şi mai ales a traseelor nocturne pe care minunea din Pleşcoi le realiza cu barca de pe intrarea Valului nr. 26, până la Vila Lac 3…”, este mesajul postat de Oreste.

Udrea, la un pas de arest

Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a Elenei Udrea în dosarele Microsoft şi Gala Bute. Parlamentul va decide luni dacă îi ridică imunitatea fostului ministru.

Procurorii DNA au cerut, ieri, Camerei Deputaţilor, să încuviinţeze arestarea preventivă a deputatului Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute“. Concret, Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu, folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Mai mult, procurorii anticorupţie o acuză pe Udrea şi de luare de mită. Pe lângă dosarul Gala Bute, DNA cere arestarea preventivă a Elenei Udrea şi în dosarul Microsoft, pe motiv că a cerut 500.000 de euro pentru a ajuta un om de afaceri. „În anul 2013, pe fondul cercetărilor efectuate de DNA în legătură cu derularea contractului de licenţiere Microsoft şi a măsurilor asigurătorii dispuse faţă de un om de afaceri vizat de anchetă, Udrea Elena Gabriela ar fi pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiţie. Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani ar fi avut loc în mai multe tranşe în perioada iulie 2013 - februarie 2014“, arată DNA într-un comunicat.
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite