Dragnea şi Ponta îl acuză pe Cioloş că a plagiat titlul platformei: „O listă de iluzii. Un document prin care au plagiat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Dacian Cioloş FOTO Mediafax
Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Dacian Cioloş FOTO Mediafax

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi fostul premier Victor Ponta spun că titlul platformei prezentate de Dacian Cioloş este identic cu unul al Guvernului Ponta din 2015.

„Am citit documentul ăla. În opinia mea, este o listă de iluzii. M-aş fi aşteptat să iasă un astfel de document de la un ONG respectabil, nu de la un guvern care este în funcţiune. Dincolo de asta, ei vorbesc, ca de obicei folosesc vorbe mesteşugite. Este o mare diferenţă între ceea ce spun şi ceea ce fac. Eu am în continuare nişte întrebări: de ce nu ieftinesc preţul la medicamente, de ce trebuie să plătească statul român 11 milioane de euro pentru Cuminţenia pământului, de ce a trebuit România să piardă miliarde de lei pentru că nu s-au absorbit fonduri europene şi de ce ei văd inundaţiile de la TV şi când oamenii se chinuie să scoată alţi oameni din ape ei fac tot felul de recepţii pe la Palatul Victoria?”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD spune că titlul este plagiat. ”M-aş fi aşteptat, dacă tot s-au chinuit atât să scoată acel document, să fie totuşi original. L-am văzut pe Dacian Cioloş şi pe preşedinte foarte nervoşi pe legea prin care se stabileşte cum se analizează acuzaţiile de plagiat, dar ăsta e un document prin care au plagiat. România 100 este un concept aprobat de guvernarea noastră, în 2014, prin hotărâre de Guvern. Este document oficial. Nici măcar pentru titlu nu au reuşit să aibă o idee originală”, a spus social-democratul.

Primul care a susţinut că premierul Dacian Cioloş a plagiat titlul platformei lansate luni a fost Victor Ponta. ”Cioloş m-a plagiat doar la titlu / restul nu ( încă)-şi nici eu pe el!”, scrie Ponta pe pagina sa de Facebook, adăugând că ”Programul «România 100» lansat în 2014 era un proiect naţional pentru toţi românii, indiferent de opţiunea lor politică / cel lansat acum de Dl Cioloş este doar o lozincă politică pentru PNL şi USR ( care clar nu reprezintă decât o minoritate)”.

Ponta mai spune că programul USL din 2012 era unul consisetnt, de sute de pagini. ”Eu am anunţat din 2011 că fac politică şi candidez la funcţia de Prim Ministru susţinut de USL/ Dl Cioloş întâi ne-a minţit că e tehnocrat şi stă doar un an; acum vrea să fie ales Prim Ministru FĂRĂ SĂ CANDIDEZE. Eu am candidat în numele USL pentru a îi reprezenta pe români / Dl Cioloş comite acea incredibilă ticăloşie de a îşi justifca ambiţiile personale prin moartea unor oameni nevinovaţi la «Colectiv» (în ziua accidentului Dl Cioloş îşi bea liniştit cafeaua la Bruxelles pe salariul de 20.000 euro primit pentru că a trecut de la Tăriceanu la Băsescu fără să clipească)!”, mai scrie Victor Ponta.

Dacian Cioloş s-a decis să intre în bătălia electorală într-o manieră care respectă şi promisiunea făcută înainte de a fi numit prim-ministru, dar dă curs şi speranţelor care s-au investit în el în ultimul an. Premierul a găsit calea de mijloc.

Premierul Dacian Cioloş se afla până acum în faţa a două opţiuni care aparent se excludeau reciproc: respectarea cuvântului dat acum un an, când a preluat Guvernul, de a nu candida şi a nu se înscrie în niciun partid până la alegerile parlamentare, şi dorinţa de a continua maniera de guvernare care l-a consacrat în ultimul an.

În cele din urmă, Cioloş a găsit soluţia de a le satisface pe amândouă: el a lansat o platformă de guvernare la care îi invită să adere pe toţi cei care îi împărtăşesc viziunea despre modul în care ar trebui administrată ţara. Platforma, accesibilă la adresa de internet ro100.ro, îşi centrează mesajul pe aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 şi este formată din patru părţi: un mesaj explicativ în care premierul îşi justifică alegerea, cele 10 principii ale unei bune guvernări, ce trebuie făcut în primele 100 de zile ale viitoarei guvernări şi, în sfârşit, un portofoliu de proiecte naţionale ce ar trebui realizate în termen mediu şi lung. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite