Deputaţii au dat-o pe Udrea, din nou, pe mâna Justiţiei. „E ceva între «La revedere» şi o slujbă de veşnică pomenire“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au încuviinţat solicitarea DNA de începere a urmăririi penale împotriva Elenei Udrea în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009, după ce 147 au votat „pentru“ cererea DNA, 96 „împotrivă“ şi unul singur s-a abţinut. Atât liberalii, cât şi o bună parte a social-democraţilor au votat la vedere cererea DNA.

„Eu mă întreb dacă nu v-aţi plictisit sau dacă vă era dor de mine. Personal mă simt ca într-un moment de standup comedy sau de standup tragi-comedy. Am toate motivele să solicit la Cartea Recordurilor să se înregistreze acest caz. Nu a mai existat niciodată un parlamentar împotriva căruia să se formuleze 16 cereri, de arestare preventivă, de reţineri, de urmărire penală, şi totul într-un an şi jumătate“, a declarat Udrea de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor.

Deputata s-a victimizat şi a subliniat că a devenit „inculpatul de serviciu“ din moment ce în ultimii doi ani diferite structuri şi oameni au încercat să o facă să tacă. 

„Dorinţa“ lui Udrea

„Mi-aţi face un bine dacă aţi vota pentru începerea urmăririi penale, pentru că altfel acest moment va fi folosit de sistem pentru a argumenta cum vreau eu să mă întorc în Parlament, pentru că Parlamentul îţi oferă imunitate. Este, de fapt, ceva între «La revedere» şi o slujbă de veşnică pomenire pentru actualul Legislativ. Parlamentul acesta, ales în 2012, este cel mai laş şi nepregătit din istoria de după 1989“, a adăugat Udrea.

Eu ştiu că sunt ţintă, dar refuz să fiu şi victimă şi să merg cu zambet tâmp spre abator Elena Udrea, deputat

Rugămintea i-a fost ascultată de o bună parte a deputaţilor. Majoritatea deputaţilor liberali i-au ascultat sfatul şi au votat pentru cererea DNA la vedere. De asemenea, fruntaşii social-democraţi precum Liviu Dragnea, Florin Iordache şi Marian Neacşu au votat la vedere „pentru“, fapt inedit pentru PSD, dar de înţeles din moment ce se apropie alegerile din parlamentare. Mai mult, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost primul care a cerut bilele pentru a vota şi a le arăta colegilor săi drumul.  

Fuga

După anunţarea oficială a votului, Elena Udrea nu a mers să dea ochii cu presă. Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a fugit la lift printr-o ieşire laterală a Camerei Deputaţilor. În plus, Udrea a păstrat tăcerea şi pe reţelele sociale, cu toate după fiecare solicitare a DNA care o viza ea se pronunţa. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite