Dan Diaconesu îşi sancţionează parlamentarii traseişti: „Avem patru milioane de euro dintr-un foc!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Diaconescu vrea 2 milioane de euro de la parlamentarii traseişti   FOTO Adevărul
Dan Diaconescu vrea 2 milioane de euro de la parlamentarii traseişti   FOTO Adevărul

Dan Diaconescu se ţine de cuvânt şi vrea să activeze clauza prin care, fiecare deputat care părăseşte PPDD este obligat să plătească două milioane de euro. Deputatul Cezar Cioată a anunţat că va părăsi grupul PPDD pentru a trece la PC. Dan Diaconescu a primit această veste cu bucurie şi a spus avocaţii săi vor cere executarea silită a deputatului pentru a primi cele două milioane de euro.

„După atâtea veşti rele, primim azi şi o veste bună: vom primi 2.000.000 € ca urmare a acestei plecări. Am vorbit deja cu avocatul Daniel Fenechiu şi a spus că mâine dimineaţă va începe procedura de executare. În act se spune 'Eu, Cezar Cioată, datorez automat 2 milioane de euro în momentul demisiei mele din PPDD'. Vă rog să urmăriţi evenimentele de în desfăşurare de mâine când vom începe să punem sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale domnului deputat. Are două case, nişte terenuri, nişte conturi bancare. Până mâine seară vor fi intrate în posesia PPDD", susţine Diaconescu.

Acesta susţine că nu este nevoie de vreo hotărâre judecătorească pentru ca traseistul să rămână sărac lipit pământului. "Această datorie nu trebuie să facă parte dintr-un proces, vreo executare silită... Îi datorează automat. De aceea, vom merge mâine să luăm aceşti bani, va fi o premieră totală (...) Fiind un element valoros cred că PC îl va ajuta financiar şi va plăti această pagubă", a spus Diaconescu precizând că este o situaţia similară plecării unui fotbalist de la un club la altul, când echipa care ia un jucător trebuie să achite clauza de reziliere a contractului", a explicat Dan Diaconescu.

Fondatorul PPDD susţine că mai are un parlamentar de la care ar trebui să mai primească două milioane de euro. Este vorba de Ion Moldovan, cel care a anunţat că va trece la PC. Ion Moldovan a fost primul parlamentar traseist din actuala Legislatură.

Deputatul i-a dat însă replica lui Diaconescu şi a explicat că acele hârtii semnate cu PPDD nu au nicio valoare juridică. El a spus că Dan Diaconescu nu are nicio şansă în instanţă să obţină cele două milioane de euro de care vorbeşte.

Candidaţii PPDD la alegerile parlamentare au fost obligaţi să semneze un "contract", înainte de a intra în cursa electorală, prin care se angajează să plătească partidului 2 milioane de euro în cazul în care vor migra la un alt partid.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite