Dacian Cioloş: Tot jocul murdar pe care PSD îl face arată clar că anticipatele sunt singura soluţie pentru a evita distrugerea ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Ciolos - FOTO INQUAM PHOTOS
Dacian Ciolos - FOTO INQUAM PHOTOS

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a afirmat miercuri că, „fără să le pese de consecinţe”, PSD votează în parlament propuneri populiste pentru „a băga beţe în roate Guvernului PNL”. Acesta atrage atenţia că măsurile vor „arunca în aer bugetul ţării” şi că singura soluţie „pentur a evita distrugerea ţării” sunt alegerile anticipate.

„Tot jocul murdar pe care PSD îl face în parlament arată clar că alegerile parlamentare anticipate sunt singura soluţie pentru a evita distrugerea ţării.

Fără să le pese de consecinţe, parlamentarii PSD votează propuneri dintre cele mai populiste doar cu scopul de a băga beţe în roate Guvernului PNL. Scăderea TVA de la 19 la 16 la sută, dublarea alocaţiilor pentru copii, eliminarea pensiilor speciale pentru magistraţi şi angajaţii din justiţie fără a regândi aşezarea pe baze noi şi solide a întregului sistem de pensii sunt măsuri care pot da bine în ochii electoratului, dar care aruncă în aer bugetul ţării şi pot bloca pe termen lung justiţia. Dacă ar fi fost bani pentru măsurile acestea, ne întrebăm de ce ele nu au fost adoptate din 2016 şi până acum de guvernele PSD”, a scris Dacian Cioloş miercuri pe Facebook.

Liderul PLUS a adăugat apoi că liderii PSD „pun în joc soarta ţării” pentru a lovi în adversarii politici şi îi transmite preşedintelui Klaus Iohannis şi liderilor PNL să „singura soluţie pentru salvarea României” sunt alegerile anticipate.

„Este grav ce încearcă să facă acum partidul lui Dragnea, Dăncilă şi Ciolacu, punând în joc soarta ţării doar pentru a lovi în adversarii politici. Sperăm ca, măcar în ceasul al doisprezecelea, preşedintele Iohannis şi liderii PNL, în frunte cu premierul Orban, să înţeleagă că singura soluţie pentru salvarea României sunt alegerile anticipate şi să înceapă rapid demersurile pentru declanşarea acestora”, a adăugat Cioloş.

Miercuri, într-o şedinţă tensionată, proiectul de lege prin care se acordă posibilitatea Guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă pe durata vacanţei parlamentare a trecut de Parlament, în timp ce proiectul privind reducerea TVA a fost retrimis la comisii. De asemenea, a fost adoptat şi proiectul privind dublarea alocaţiilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite