Cum arată lista USR pentru Parlamentul European. Primele două locuri, ocupate de politicieni cunoscuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Votul privind lista de candidaţi ai USR pentru Parlamentul European s-a încheiat la ora 12. Pe primele două locuri ale formaţiunii conduse de Dan Barna sunt Cristian Ghinea şi Clotilde Armand, politicieni care deja s-au făcut cunoscuţi în ultimii trei ani.

USR şi-a stabilit lista de candidaţi pentru Parlamentul European, în urma alegerilor interne.  Potrivit rezultatelor, lista va fi deschisă de următoarele nume:

1.Cristian Ghinea (a obţinut 13.662 de voturi la alegerile interne)

2.Clotilde Armand (10.468 de voturi); 

3.Nicolae Ştefănuţă (10.337 de voturi);

4.Vlad Botoş (9.638 de voturi); 

5.Vlad Gheorghe (7526 de voturi).

Apoi, următorii în pe listă, potrivit voturile obţinute la scrutinul intern, sunt: Anamaria Reniuţ, Radu Fhelmez, Radu Mihaiu, Iulian Lorincz şi Adriana Cristian.

USR Lista europarlamentare

Cristian Ghinea este unul dintre cei mai cunoscuţi membri ai USR. A fost ministru în Guvernulş Cioloş, apoi s-a înscris în USR şi a candidat pentru Camera Deputaţilor, unde a fost inclusiv în Biroul Permanent al acestui for.  De asemenea, Ghinea este viocepreşedinte USR. 

Clotilde Armand a devenit cunoscută la alegerile locale din 2016, când a candidat pentru Primăria Sectorului 1, unde a pierdut la o diferenţă mică de voturi în faţa lui Dan Tudorache (PSD). 

Nicolae Ştefănuţă lucrează pentru Uniunea Europeană de la începutul aderării României la UE, ianuarie 2007. A absolvit un master în Relaţii Internaţionale la Academia Diplomatica din Viena şi un master în Politici Publice la Universitatea Georgetown. Este diplomat european şi a fost nominalizat să ocupe portofoliul relaţiei parlamentare UE-SUA.

Vlad Botoş este preşedintele USR Arad. A lucrat în mediul privat, iar de mai bine de 10 ani activează în cadrul unei multinaţionale din domeniul automotive, ocupând poziţii de conducere.

Vlad Gheorghe este consilier juridic în mediul privat şi are o experienţă considerabilă în acordarea de consultanţă juridică specializată pentru proiecte finanţate de Uniunea Europeană. A fost implicat în peste 20 de proiecte în domenii precum dezvoltarea infrastructurii de apă canal la nivel regional, managementul gestionării deşeurilor solide, reabilitarea zonelor istorice.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite