Cum a amânat Iordache venirea Vioricăi Dăncilă în Parlament: „M-am declarat dezamăgit că nu poate participa la şedinţă, pentru că eu eram pregătit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă va fi chemată în Parlament într-una din săptămânile următoare. FOTO EPA-EFE
Viorica Dăncilă va fi chemată în Parlament într-una din săptămânile următoare. FOTO EPA-EFE

Deputatul Florin Iordache a fost social-democratul cel care a venit cu ideea amânării venirii în Parlament a Vioricăi Dăncilă, în urmă cu o săptămână, când premierul nu a mai apărut la „Ora prim-ministrului“, invocând faptul că trebuia să meargă la depunerea jurământului de către noul ministru al Afacerilor Europene, George Ciamba, după cum arată o stenogramă a Biroului Permanent.

În stenograma şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor din 14 noimbrie, lui Florin Iordache (vicepeşedinte al Camerei Deputaţilor) i s-a cerut explicaţii referitoare la anularea venirii Vioricăi Dăncilă la „Ora premierului“. 

Fostul ministru al Justiţiei a venit cu precizări şi a recunoscut faptul că el a „constat“ că Viorica Dăncilă nu are cum să ajungă şi a decis să înceapă procedurile pentru convocarea rapidă a unui Birou Permanent. 

„La ora 9,00, am luat legătura cu doamna prim-ministru pentru că, aşa cum ştiţi, la ora 10,00 trebuia să fie prezentă. Şi am constatat că la ora 10,00 dumneaei este împreună cu o parte din membrii Cabinetului, este invitată la Preşedintele Iohannis. Eu am spus, este o suprapunere nedorită, nu putem să îi solicităm doamnei prim-ministru să vină şi la Parlament, normal că a dat întâietate invitaţiei Preşedintelui. Eu, personal, m-am declarat dezamăgit că nu poate dumneaei participa la şedinţă pentru că eu eram pregătit şi aveam o serie de argumente care vizau legile şi partea ţinând cont de solicitarea Grupului PNL, care viza Justiţia şi aşa mai departe, dar am înţeles această nepotrivire de program şi am dat întâietate invitaţiei pe care doamna prim-ministru a avut-o de la domnul Preşedinte Iohannis“, a declarat Iordache. 

De asemenea, fostul ministru a precizat şi ora când a vorbit cu secretarul general al Camerei. „Şi în aceste condiţii, la 9,10, după ce am terminat convorbirea cu doamna prim-ministru, mi s-a părut normal, am solicitat doamnei secretar general să convoace membrii Biroului permanent, am aşteptat până la ora 10 fără un sfert, când au sosit o parte dintre membrii Biroului permanent, am fost în cvorum, aţi avut şi dumneavoastră reprezentant în Biroul permanent, şi am constat în Biroul permanent imposibilitatea doamnei prim-ministru de a participa la lucrări“, a mai spus preşedintele Comisiei pentru legile Justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite