Cristian Diaconescu a semnat pentru suspendarea lui Traian Băsescu în 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu, candidat independent la Preşedinţie Foto: David Muntean
Cristian Diaconescu, candidat independent la Preşedinţie Foto: David Muntean

Candidatul independent Cristian Diaconescu a semnat pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu în 2007, când de altfel, a condus, alături de Dan Voiculescu, comisia parlamentară care a elaborat raportul iniţiativei de suspendare a şefului statului. Astăzi, Cristian Diaconescu speră că preşedintele îl va susţine în cursa electorală.

În 2007, Cristian Diaconescu, pe atunci senator PSD de Constanţa, a semnat, alături de parlamentarii PSD şi PNL, propunerea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Diaconescu motiva astfel demersul de suspendare a preşedintelui: „Am iniţiat acest demers pentru că, în opinia noastră, ca partid de opoziţie (n.r.- PSD), am constatat la un moment dat că puterea, reprezentată prin preşedintele Traian Băsescu, a depăşit limitele Constituţiei. De asemenea, din punct d evedere constituţional, singura noastră posibilitate era să iniţiem această procedură în Parlament. Noi am declanşat o procedură de dezbatere parlamentară şi instituţională. Să nu uităm de unde am plecat: am plecat de la o retorică extrem de agresivă între preşedinte şi premier legată de acte de corupţie, legată de chestiuni extrem de grave“.

Atunci, Cristian Diaconescu chiar a făcut parte din conducerea comisiei care a redactat raportul privind propunerea de suspendare a preşedintelui. Diaconescu era vicepreşedinte, în timp ce preşedinte era Dan Voiculescu, pe atunci, senator PC. Cum explica acest tadem Cristian Diaconescu? „Prin votul covârşitor al Parlamentului s-a decis constituirea acestei comisii de anchetă şi nominalizarea d-lui Voiculescu ca preşedinte. Aş spune mai degrabă că este o comisie de clarificare“, spunea Diaconescu într/un interviu pentru Revista 22.

Întrebat, punctual, ce caută alături de Voiculescu în fruntea comisiei, fostul prezidenţiabil al PMP a răspuns: „Personalizăm prea mult şi uneori o facem nedrept“.

Luni, Cristian Diaconescu şi-a dat demisia din PMP şi a anunţat că va candida independent. „Vă anunţ că voi candida independent. Nu voi mai fi membru PMP. Voi rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară. Nu am discutat cu preşedintele. Vorbim destul de des, dar nu pe chestiuni de politică internă. Îmi voi strânge semnăturile şi ca independent. O voi lua de la capăt. Nu mi s-a cerut neapărat să mă retrag. Am avut o singură discuţie în partid la jumătatea săptămânii trecute“, a spus Diaconescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite