Comitetul Executiv Naţional al PSD şi Jihadul împotriva Gabrielei Firea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt tot mai puţin sigur că viitorul Comitet Executiv Naţional al PSD, programat să se desfăşoare la începutul săptămânii viitoare, va fi unul al reconcilierii.

Filosofia d-lui Dragnea, aşa cum a fost ea rezumată încă din iulie, „nu vreau să plec ca un prost din această viaţă şi din acest funcţie”, nu îl lasă pe preşedintele PSD să fumeze cu opozanţii lui din partid pipa păcii şi nici să se exercite în arta compromisului. Pentru care, de altminteri, nu are nici cea mai mică aplecare. Dragnea este şiret, nu şi inteligent.

Este de aşteptat ca la CExN din miercurea ce vine săbiile să fie scoase iarăşi din teacă, să se ascută şi chiar să provoace victime. Mai întâi fiindcă se vor purta discuţii aprige pe tema arzătoare a remanierii care nu mai poate fi amânată şi care nu poate fi nici făcută cu una-cu două. În joc sunt portofolii importante,  în primul rând cel de la Economie şi de la Transporturi, unde e de văzut dacă vor mai fi păstraţi în funcţii neperformanţii Dănuţ Andruşcă şi Lucian Şova. Dacă Cercetarea oricum nu contează, relevant fiind faptul că fondurile îi sunt cu prioritate amputate, iar acolo a fost deja propus un personaj cel puţin „exotic”, nu acelaşi lucru se poate spune despre Educaţie. Aici s-au acumulat deja probleme, factura lăsată neplătită de diletantul Popa-Pamblică este consistentă, nu prea mai sunt bani pentru salarii, unele universităţi trag deja mâţa de coadă, rămâne de actualitate reducerea de personal din preuniversitar, lăsata moştenire de fostul ministru reîntors cu coada între picioare la Universitatea din Suceava. Cred că numai printr-un miracol doamna Ecaterina Andronescu, care, în situaţia de faţă, este cel mai mic rău posibil, îşi va putea vedea împlinit visul de a mai ocupa o dată postul de ministru, mult mai posibilă mi se pare preluarea portofoliului de un „dur”, aşa cum se arată a fi dl. Daniel Breaz, cunoscut pentru fidelitatea necondiţionată arătată d-lui Liviu Dragnea.

În al doilea, este cum nu se poate mai posibil ca, la acelaşi CExN, să se consume o nouă rundă (runda finală?) din conflictul care îl opune pe Liviu Dragnea Gabrielei Firea. Dacă e din ce în ce mai greu de aproximat de câtă susţinere în partid se mai bucură rebeliunea primarului general al Capitalei, a devenit o certitudine că, începând de luni, 22 octombrie, Gabriela Firea a pierdut majoritatea în Consiliul General al Capitalei. Primarul sectorului 5 şi preşedintele organizaţiei aferente a PSD i-a exclus din partid pe 5 membri care făceau parte din respectivul Consiliu, iar aceasta înseamnă că respectivii sunt obligaţi să îşi predea mandatul. Daniel Florea este una şi aceeaşi persoană care la CEx-ul din septembrie a cerut eliminarea din partid a Gabrielei Firea, o măsură pe care a respins-o doar de ochii lumii Liviu Nicolae Dragnea. Este în afara oricărui dubiu că declanşarea Jihad-ului la nivel de Consiliu general împotriva Gabrielei Firea, operaţiune care a început săptămâna trecută, s-a produs la ordinul preşedintelui PSD.

Un fapt care spune multe despre caracterul resentimentar al acestuia, despre cât mult preţ pune el pe voinţa populaţiei care, orice s-ar spune, a votat-o masiv pe d-na Firea, dar şi despre faptul că trebuie să fim mult mai prudenţi atunci când suntem gata să-i cântăm Prohodul fiului şefului de post din Graţia-Teleorman.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite