Codul Penal a fost trimis la CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PDL Vasile Blaga FOTO Marian Iliescu
Preşedintele PDL Vasile Blaga FOTO Marian Iliescu

Preşedintele Vasile Blaga a anunţat joi că PDL a sesizat Curtea Constituţională (CCR) cu privire la modificările aduse Codului Penal de către Parlament.

„PDL a depus astazi la Curtea Constituţională două sesizări de neconstituţionalitate referitoare la modificările Codului Penal operate de majoritatea USL. Prima dintre ele se referă la articolul 253 care reglementează condiţii speciale pentru o categorie de aleşi în ce priveşte conflictul de interese. Cea de a doua sesizare se referă la articolul 147 Cod penal prin care parlamentarii au fost scoşi din rândul funcţionarilor publici dar şi la articolul 309 referitor la prejudiciul cauzat prin comiterea de infracţiuni“, a declarat Blaga într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, că sesizările au fost semnate inclusiv de către parlamentarii Remus Cernea (independent), Diana Tuşa (PNŢCD), Eugen Tomac (PMP) şi Mihaela Stoica (PMP).

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat încă de ieri că PDL va ataca joi la CCR modificările la Codul Penal. „Vom ataca mâine la Curtea Constituţională modificările. E pregătit, o să facem o conferinţă de presă, să le spunem clar care sunt obiecţiile noastre de natură constituţională“, a precizat Vasile Blaga.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, în calitate de cameră decizională,  un proiect de lege, amendat pe sub mână, prin care parlamentarii, preşedintele ţării şi profesiunile liberale sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici. Această modificare apare în Amendamentele asupra proiectului de Lege pentru abrogarea art. 74 din Codul Penal. DNA susţine că parlamentarii judecaţi pentru corupţie ar fi achitaţi, iar cei din închisoare eliberaţi.

Miza acestor modificări este una imensă. Prin scoaterea acestor categorii din rândul funcţionarilor publici, aceştia nu vor mai putea fi cercetati de DNA sau Parchet pentru fapte de coruptie care se aplică funcţionarilor publici, de exemplu abuzul în serviciu, luarea de mită, traficul de influenţă, dar şi alte fapte cum ar fi conflictul de interese.Proiectul de lege a fost votat in plenul Camerei Deputaţilor.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite