Codrin Ştefănescu i-a inspirat pe protestatarii din faţa sediului PSD Sibiu. „Suntem aici...pentru că putem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibienii protestează în tăcere
Sibienii protestează în tăcere

Aproximativ o sută de persoane au participat, joi, la cel de-al 30-lea flashmob în faţa sediului PSD din Sibiu, având steaguri tricolore şi afişe cu mesajul: ”Suntem aici...pentru că putem”.  Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat, ieri, la Adevărul Live, că PSD nu va renunţa la modificarea Codurilor Penale. Întrebat de ce PSD numeşte miniştri cu probleme penale în Guvern, Ştefănescu a răspuns: „Pentru că putem“

Protestatarii s-au strâns ca de obicei peste drum de sediul PSD Sibiu, în zona pe care au denumit-o ”liberă de corupţie”, având în mână steaguri tricolore, dar şi afişe pe care au scris ”Suntem aici...pentru că putem”, potrivit news.ro. 

”Meciul dintre stradă şi politicieni a intrat în prelungiri odată cu amânările CCR. Noi vom fi tot aici, în Zona liberă de corupţie Sibiu, cel puţin până în 2 februarie, vigilenţi, în tăcere”, au anunţat protestatarii.

La rândul lor, reprezentanţii PSD Sibiu au declarat, joi, într-o conferinţă de presă, întrebaţi fiind dacă au comunicat cu protestatarii până acum, că au primit o delegaţie a acestora care le-a înmânat două documente cu solicitările acestea fiind transmise conducerii partidului de la Bucureşti.

”Este un drept legal al acestor cetăţeni de a se manifesta în spaţiul public şi, atâta timp cât acest demers nu degenerează, le stăm la dispoziţie. Am primit de la dânşii două documente pe care le-am înaintat la Bucureşti, la nivel central pentru ca de acolo să ajungă la Guvern. Dânşii trebuie să înţeleagă că aceste lucruri se dezbat în Parlamentul României, între Putere şi Opoziţie, iar atunci când se încalc[ prevederi ale Constitu’iei exist[ institu’ii ale statului – CCR sau Preşedinţia – care pot să atace documentele respective”, a declarat Pavel Bichicean, secretarul executiv al organizaţiei judeţene a PSD Sibiu.

Acesta a explicat că nu există ”niciun fel de ostilitate” faţă de manifestanţi, dar a precizat că ”lucrurile au degenerat în ultima perioadă”.

”A fost sustras sâmbătă seara drapelul României pe care-l avea arborat în partea stângă a sediului, iar o colegă de-a noastră a fost ameninţată de către un individ neidentificat. În momentul în care s-a destrămat grupul (comunitatea Vă vedem – n.r) a rămas un individ care ne-a băgat şi scobitori în broasca de la intrare şi ne-a ameninţat. Am fcut reclamaţii la toate organele abilitate”, a mai spus Bichicean.

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că PSD nu va renunţa la modificarea legislaţiei penale. Întrebat de ce vor fi numiţi miniştri cu probleme penale în Guvernul Dăncilă, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Pentru că putem“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite