Cine este noul purtător de cuvânt al PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL de Dolj Ionuţ Stroe va fi următorul purtător de cuvânt al PNL, în locul Alinei Gorghiu, care a fost aleasă preşedinte al formaţiunii. Decizia urmează să fie validată în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de la Iaşi, la 23 ianuarie.

Ionuţ Stroe (35 de ani) a absolvit Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova şi are o licenţă obţinută la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică din acelaşi oraş.

A urmat, între 2004 şi 2006, cursuri postuniversitare în domeniul finanţelor, iar în 2010 a absolvit un program de perfecţionare în domeniul relaţiilor internaţionale, la Institutul Diplomatic Român.

De asemenea, deţine o diplomă de absolvire de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I“.  A lucrat ca programator şi director de marketing, în 2004, la SC SecureNet SRL, iar între 2004 şi 2005 a ocupat funcţia de reprezentant vânzări la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A..

Între anii 2004 şi 2008 a fost consilier municipal, iar în perioada 2005-2007 a coordonat Direcţia Judeţeană pentru Tineret din Dolj. În perioada 2007-2009, a condus Direcţia de Programe Recreative şi Divertisment pentru Tineret din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Tineret.

A fost ales deputat în Parlamentul României, în 2008, şi a obţinut un nou mandat în 2012. Este vicelider al grupului PNL din Paerlament, membru în delegaţia României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în comisiile de politică externă şi afaceri europene din Parlament.

Potrivit unor surse din PNL, propunerea lui Ionuţ Stroe ca purtătorul de cuvânt al PNL vine la recomandarea preşedintelui formaţiunii, Alina Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite