Ce a stabilit coaliţia PSD-ALDE în legătură cu acordul politic propus de Iohannis. „Vom avea amendamente“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, după şedinţa coaliţiei, că s-a stabilit ca n referendum să nu fie suprapus peste niciun fel de alegeri. Ea a spus de asemenea că vor aduce amendamente la acordul politic propus de preşedinte şi a subliniat că un acord trebuie să întrunească consensul pe toate punctele

„Am stabilit faptul că nu trebuie să suprapunem un referendum peste niciun fel de alegeri, pentru că am încălca recomandările Comisiei de la Veneţia. Şi, în acelaşi timp, dacă luăm în calcul că pentru un vot avem cam două minute, pentru trei voturi, cum a fost şi cu referendumul, durata a fost de şase minute, deci şi acesta a fost un motiv de aglomerare. Sunt convinsă că în cadrul Comisiei de cod electoral se vor găsi soluţii, astfel încât cetăţenii să îşi poată exprima votul”, a declarat Dăncilă, la Palatul Parlamentului, la finalul unei şedinţe a coaliţiei PSD-ALDE.

În ceea ce priveşte transpunerea în Constituţie a rezultatelor referendumului din 26 mai, Viorica Dăncilă a spus că, în Parlament, comisiile de specialitate vor face demersurile astfel încât să avem în cel mai scurt timp un referendum pentru transpunerea în Constituţie a celor două obiective.

Referindu-se la acordul politic propus de preşedintele Klaus Iohannis, premierul a declarat: „Noi ne aşteptam ca acest acord să reliefeze întocmai discuţiile avute cu partidele politice. Considerăm că atunci când vorbim despre un acord trebuie să existe un consens pe toate punctele acestuia. Am văzut că e un proiect şi dacă vorbim despre Europa, atunci trebuie să procedăm în mod european. Vom veni cu amendamente la acest acord, astfel încât să întărim parcursul european al ţării noastre şi aici aş da câteva exemple. Dacă vorbim de parcurs european, trebuie să întărim şi poziţia României ca stat membru, trebuie să vorbim de o Europă cu două viteze, trebuie să vorbim de dublu standard, ceea ce e permis într-o ţară să fie permis şi în altă ţară sau ceea ce e interzis să fie interzis şi în altă ţară. dacă avem aceleaşi obligaţii, să avem şi aceleaşi oportunităţi”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite