Ce i-a spus Iohannis lui Dragnea la întâlnirea de la Cotroceni?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea FOTO Mediafax
Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Am trecut prea repede peste un moment politic important al începutului de an. Întâlnirea de la Cotroceni dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Discuţia dintre cei doi a avut loc după învestirea Guvernului Dăncilă şi înaintea vizitei preşedintelui României la Bruxelles.

Detaliile acestei întrevederi devin tot mai interesante dacă privim atent la ce se-ntâmplă în aceste zile pe scena politică, mai precis, la atacul în forţă al PSD asupra DNA. Nimeni nu crede în spusele lui Dragnea, care afirmă că la întâlnirea cu preşedintele Iohannis au discutat despre vizita pe care acesta urma să o facă la Bruxelles. Sunt convins că doi oameni de stat importanţi, aşa cum sunt preşedintele României şi liderul PSD, au abordat teme esenţiale pentru viitorul ţării şi, în special, au discutat despre Legile Justiţiei şi despre lupta anticorupţie.

Poate ar fi cazul ca locatarul de la Cotroceni să iasă public şi să ne spună ce a vorbit cu liderul PSD.

Ce i-a spus Liviu Dragnea preşedintelui nu e greu de anticipat, vede toată lumea ce a urmat. Un atac furibund la adresa DNA şi a Laurei Codruţa Kovesi din partea PSD. Gesturile liderilor social-democraţi sunt tot mai evidente şi prefigurează ce fel de guvernare doresc să aibă până la alegerile din 2020: menţinerea lui Darius Vâlcov la Guvern, refuzul lui Tudorel Toader de a răspunde invitaţiei de a merge la Cotroceni, înfiinţarea unor comisii parlamentare care să ancheteze abuzurile „statului paralel“, modificarea Codului Penal etc.

În actualul context, răspunsul la întrebarea „Ce i-a spus Iohannis lui Dragnea la întâlnirea de la Cotroceni?“ este esenţial pentru liniştea a milioane de români care l-au votat pe preşedintele României. Poate ar fi cazul ca locatarul de la Cotroceni să iasă public şi să ne spună ce a vorbit cu liderul PSD. Până acum, din partea preşedintelui răspunsul la această întrebare este doar un zâmbet. Iar fiecare dintre noi îl poate interpreta cum doreşte.

În ceea ce mă priveşte, zâmbetul prezidenţial are următoarea semnificaţie: Iohannis l-a avertizat pe liderul PSD că acţiunile de demolare a unor instituţii precum DNA aduc prejudicii grave statului de drept şi, mai mult, că el, în calitate de şef al statului, nu va accepta forţarea schimbării procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi controlul politic asupra Justiţiei... Sunt oare prea optimist?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite