Câţi români s-au înscris în Registrul electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Români aşteptând să voteze la alegerile parlamentare din 2014
Români aşteptând să voteze la alegerile parlamentare din 2014

Un număr de 6.081 de români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate s-au înscris, până în data de 16 august, în Registrul electoral, pentru a putea vota la alegerile parlamentare, informează AEP, numărul de înscrieri fiind în creştere în ultima luna, de aproximativ 1.000 pe săptămână.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că, până la data de 16 august 2016, au fost validate 6.081 de cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate. Dintre acestea, 4.789 menţionează opţiunea pentru votul prin corespondenţă, iar 1.292 pentru votul în secţiile de votare.

Ultima informare a avut loc pe 8 august, când în Registru erau înscrişi 5.481 de persoane. În luna august, ritmul de înscriere a fost de circa 1.000 de persoane pe săptămână, după ce în primele trei luni de când a demarat programul, în luna martie, se înscriseseră în Registru sub 2.000 de persoane.

"AEP face apel la cetăţenii români din afara graniţelor ţării să se adreseze misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă sau la o secţie de votare din apropierea locuinţei. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare în afara ţării", informează instituţia.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite