Femeile din PSD cer capul lui Cătălin Ivan: „Le-a atacat pe Gabriela Firea şi pe Viorica Dăncilă“. Dragnea: Este un puşti obraznic, cu cheiţa întoarsă de Vanghelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cătălin Ivan a aflat în direct că nu mai este liderul de grup al PSD în Parlamentul European, prin urmare, nici membru în Biroul Permanent Naţional (BPN), forul central de conducere al partidului. Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, spune că este inacceptabil că Ivan şi-a permis să le atace pe Gabriela Firea şi pe Viorica Dăncilă, iar femeile din PSD cer ca europarlamentarul PSD să fie sanţionat dur.

UPDATE Liviu Dragnea: Cătălin Ivan este un puşti obraznic, cu cheiţa întoarsă de Vanghelie, şi care din păcate nu a reuşit să înţeleagă ce a început în PSD. În PSD a început un proiect de reformă profundă care va face din acest aprtid cel mai modern partid din România. Faptul că şi-a permis să atace colege de-ale noastre – e ceva inacceptabil.

UPDATE Rovana Plumb, preşedinta Organizaţiei PSD, a cerut astăzi, într-o şedinţă a femeilor social-democrate, la care a participat şi premierul Victor Ponta, ca europarlamentarului PSD, Cătălin Ivan, să i se aplice „sancţiune dură“.

„Cerem mâine CExN al PSD să ia o atitudine şi o poziţie fermă de sancţionare a lui Cătălin Ivan, care prin afirmaţii publice, fără a exista discuţii în PSD, a atacat două dintre colegele noastre, pe Gabriela Firea şi Viorica Dăncilă, care şi-au făcut pe deplin datoria, iar organizaţia de femei a PSD solicită sancţionarea lui Cătălin Ivan", a spus Rovana Plumb, preşedinta organizaţiei de femei a PSD.

Cătălin Ivan a fost luat prin surprindere de solicitarea venită din partea femeilor social-democrate.  „Nu ştiu care este supărarea. Nu am ieşit împotriva partidului, deci nu are ce măsuri să ia. Sunt luat prin surprindere. A fost o emisiune în care am aflat că nu mai sunt liderul grupului PSD în Parlamentul European. Am lămurit care este situaţia. Nu am avut nicio discuţie cu Rovana Plumb. Mai mulţi au avut reacţii. Au venit şi din partea lui Marian Oprişan, a domnului Buzatu, a domnului Stănescu. Ce vor face? Ne vor exclude pe toţi?“, a spus Ivan, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Întrebat despre o eventuală excludere a sa din PSD, europarlamentarul a spus „că nu ar avea nicio logică“.

Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD, este cea care va prelua şefia grupului PSD în Parlamentul European. „Numirea a făcut-o domnul preşedinte Victor Ponta. Era prezent şi Cătălin Ivan. Această discuţie nu trebuia să aibă loc“, a spus Viorica Dăncilă, într-o intervenţie la Antena 3.

Europarlamentarul a declarat că de fapt schimbarea nu a avut loc, întrucât decizia trebuie validată în delegaţie. „Este o schimbare care n-a avut loc şi de care am aflat în direct într-o emisiune TV. Schimbarea, ca să se producă, trebuie să aibă loc un vot în delegaţie. Eu am anunţat imediat după alegerile pentru Parlamentul European că nu mai vreau să fiu şef de delegaţie pentru că am multe atribuţii la sector, pentru că am multă treabă în ţară şi că aş prefera să fie altcineva“, a declarat Ivan, pentru psnews.

Europarlamentarul a mai spus că nici Viorica Dăncilă nu-şi dorea funcţia de şef al delegaţiei PSD în PE, dar apropierea de Liviu Dragnea o pune într-o situaţie dificilă.

„Am căzut de acord cu conducerea partidului şi cu colegii să mă ocup eu de negocierile din Parlamentul European pentru toate funcţiile care trebuiau obţinute pentru PSD şi urma ca după aceea să facem această schimbare. Am obţinut absolut tot ce trebuia obţinut, inclusiv susţinere pentru Corina Creţu în timpul audierilor, înlocuirea Corinei din funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European cu domnul Mircea Paşcu, urmând ca în următoarea perioadă să facem şi acaestă schimbare, deşi nici Viorica Dăncilă nu şi-o dorea. Am aflat acum din emisiune nu numai că şi-o doreşte, dar se şi consideră a fi. E pusă într-o situaţie foarte dificilă, pentru că a fost susţinută de-a lungul carierei de Liviu Dragnea, care acum evident că nu e foarte fericit cu declaraţiile mele, deci n-aş acuza-o foarte tare pe doamna Dăncilă, n-are nicio vină“, a mai spus Ivan.

„Ivan vrea şefia PSD“

Eurodeputatul a avut şi un schimb de replici cu purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Vrânceanu Firea, cea care a preluat funcţia chiar de la Cătălin Ivan. „Domnule Ivan, nu v-am deranjat niciodată şi nu e frumos să întrerupeţi o doamnă şi o colegă a dvs, încă.... Pentru că intru în concediu medical, nu din alt motiv. Declaratia e asumata de presedintele PSD, de preşedintele executiv, este rezultatul discutiei din BPN, din care domnul Cătălin Ivan nu mai face parte de când nu mai este purtător de cuvânt, care a avut loc zilele trecute“, a spus Firea.

Cătălin Ivan a spus apoi că „sunt membru în BPN pentru că sunt liderul de grup în Parlamentul European. O astfel de măsură trebuie discutată în CeX, nu în BPN“. 

Eurodeputatul Cristian Preda a opinat ieri, la Adevărul Live, că europarlamentarul Cătălin Ivan ar putea fi unul dintre cei înscrişi în cursa pentru şefia PSD la primul Congres al partidului anunţat în primăvară. „Cătălin Ivan vrea acum şefia PSD, nu prea mai petrece timp pe la Bruxelles, probabil face jocurile aici“, a spus Preda.

„Nu cred că Ponta va mai candida“

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, fost purtător de cuvând al partidului, spunea, săptămâna trecută, că Victor Ponta nu va candida pentru un nou mandat la şefia PSD la Congresul din martie, iar Liviu Dragnea, omul doi în PSD, va face un pas în spate.

„Eu cred că domnul Dragnea va face un pas în spate. Deocamdată, am votat cu toţii că trebuie să rămână la conducerea partidului până la congres, dar nu cred că domnul Dragnea poate genera un proiect nou pentru PSD, pentru că este un om politic care a condus PSD-ul foarte mulţi ani. A avut toate posibilităţile din lume să reformeze PSD-ul şi să-i dea un suflu nou. Din câte-l ştiu pe domnul Victor Ponta şi-l ştiu de foarte-foarte mulţi ani, sunt convins că sunt şanse mici să candideze în martie“, a spus Ivan, la RFI.

Dan Şova a fost suspendat, apoi exclus, din partid după ce a spus, imediat după alegerile prezidenţiale că Liviu Dragnea, şeful de campanie al campaniei lui Victor Ponta trebuie să facă un pas în spate după eşecul din 16 noiembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite