Băsescu: „Voi promulga legea maidanezilor aşa cum a trecut prin Parlament“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO presidency.ro
Preşedintele Traian Băsescu FOTO presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat luni că va promulga legea câinilor fără stăpân în forma în care a fost adoptată de Parlament.


„Vă asigur că, în forma în care a trecut prin Parlament, o promulg fără reţinere. Populaţia canină este un pericol acum pentru copii şi bătrâni“, a declarat Băsescu. Totodată, preşedintele a anunţat că legea se află la Curtea Constituţională.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, cu 266 voturi „pentru“, 23 voturi „împotrivă“ şi 20 de abţineri, Legea privind câinii fără stăpân. Aceasta statuează că, după 14 zile, maidanezii care sunt aduşi în adăposturi pot fi eutanasiaţi dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi. Legea dă totuşi posibilitatea edililor să amâne eutanasierea dacă au resurse pentru întreţinerea animalelor.

Votul final a fost condimentat de protestul a 50 de iubitori de animale, printre care şi fostul senator PC Marius Marinescu. Protestatarii, prezenţi la balcoanele Camerei, i-au tratat pe parlamentari cu dosul şi huiduieli dure. „Nişte nazişti care au mâinile pătate de sânge“, „Nu patriarhului Daniel care incită la crimă“, „Criminali nenorociţi“, au fost câteva din lozincile care au răsunat în Parlament.

După ce legea a fost adoptată în plenul Camerei Deputaţilor, primarul general al Capitalei a anunţat că va anula referendumul local cu privire la eutanasierea maidanezilor, stabilit pnetru data de 6 octombrie.

Un grup de 30 de parlamentari, cu excepţia UDMR, au atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege care prevede eutanasierea în termen de 14 zile a câinilor comunitari care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi. CCR va lua în discuţie sesizarea în 25 septembrie.

Materiale pe aceeaşi temă:

Legea maidanezilor a fost adoptată de Camera Deputaţilor. După 14 zile, câinii fără stăpân pot fi eutanasiaţi

Atunci i-au condamnat pe maidanezi la moarte

Legea privind câinii fără stăpân, contestată la CCR de 30 de parlamentari

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite