Crin Antonescu: „Nu m-a surprins respingerea lui Băsescu, cea a propunerilor lui Pivniceru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu FOTO Adevărul
Crin Antonescu FOTO Adevărul

Preşedintele Senatului Crin Antonescu a afirmat vineri seară că nu a fost surprins de decizia preşedintelui Traian Băsescu de a respinge propunerile ministrului Justiţiei, pentru funcţia de procuror general şi cea de şef al DNA.

„Constituţia îi îngăduie preşedintelui să respingă (propunerile ministrului Justiţiei pentru şefia DNA şi funcţia de procuror general - n.r.). Pe mine nu m-a surprins, nu m-a mirat. Am nişte rezerve în raport cu motivaţia pe care domnia sa a dat-o", a afirmat Antonescu într-o intervenţie pe postul „Realitatea Tv”.

Potrivit „Agerpres” Antonescu a mai spus că este posibil ca toată lumea să se fi aşteptat ca motivul respingerii preşedintelui să fie avizul negativ dat de CSM, ci nu aşa-zisa lipsă de transparenţă a procesului de selecţie a propunerilor.

Preşedintele Traian Băsescu a decis să respingă propunerile privind numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a lui Tiberiu-Mihail Niţu şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a lui Ioan Irimie. Motivul invocat a fost cel al lipsei de transparenţă a procesului de selecţie organizat de Ministerul Justiţiei.

„Motivaţia principală care a stat la baza deciziei domnului preşedinte Traian Băsescu este lipsa de transparenţă a procesului de selecţie organizat de Ministerul Justiţiei, care nu a fost stimulativ pentru ca un număr mai mare de procurori cu bune performanţe să se înscrie la procesul de selecţie. Domnul preşedinte Traian Băsescu atenţionează că pentru a accepta, în viitor, propunerile făcute de ministrul Justiţiei este necesară revizuirea totală a procedurii de selecţie a procurorilor care urmează a-i fi propuşi pentru funcţii de conducere în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în Direcţia Naţională Anticorupţie", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Pe 22 noiembrie 2012, Secţia pentru procurori a CSM i-a audiat pe Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie, aceştia primind aviz negativ pentru numirea în cele două funcţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite