Antonescu: „Nu îl persecută nimeni pe Dragnea. Eu, personal, susţin alegerea primarilor în două tururi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crin Antonescu a comentat iniţiativa parlamentarilor PNL, care vor modificarea legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, arătând că susţine alegerea primarilor în două tururi. Totodată, a răspuns afirmaţiilor făcute de preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, subliniind că acesta din urmă nu ar trebui să se simtă „persecutat“ de către liberali.

„Subscriu la ideea că sunt lucruri de clarificat în Uniune. Înţeleg că domnul Dragnea are o nemulţumire, pentru că există un proiect de modificare a legii electorale. Noi am avut o înţelegere de a discuta în USL despre asta. Nu e cea mai mare urgenţă, dar o vom face. Pe de altă parte, ştiu vreo trei acte politice majore care s-au luat fără consultare în USL şi care fac efecte şi e neplăcut. Îi voi reaminti domnului Dragnea. Nu are-a face legea electorală cu guvernarea“, a comentat Antonescu declaraţiile lui Liviu Dragnea, adăugând că „nu are nimeni motiv să îl persecute“ pe preşedintele executiv al PSD.

În ce priveşte proiectul de modificare a legii electorale, care prevede revenirea la sistemul de vot în două tururi pentru primari, dacă niciunul dintre candidaţi nu obţine 50% plus unu din voturi, şi alegerea şefului Consiliului Judeţean de către consilieri, Antonescu a precizat că nu se numără printre iniţiatori.

„Nu sunt printre iniţiatori. Dacă vom modifica legea, nu este împotriva unui partid sau altul. Peste tot, primarii se aleg în două tururi. E normal ca alesul să aibă maximă legitimitate. Nu văd de ce un partid sau altul s-ar supăra“, a mai spus liderul PNL, arătând că „un primar trebuie să aibă presiunea perspectivei alegerilor“.

Pe de altă parte, Antonescu a arătat că nu este acord cu alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene în mod indirect, de către consilieri, dar a subliniat că este poziţia sa personală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite