Antonescu îi cere lui Becali să aleagă între PNG şi PNL. Becali: „Mă gândesc o săptămână“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonescu i-a cerut lui Gigi Becali să aleagă între PNL şi PNG  FOTO Adevărul
Antonescu i-a cerut lui Gigi Becali să aleagă între PNL şi PNG  FOTO Adevărul

Liderul PNL Crin Antonescu a explicat că Gigi Becali va trebui să aleagă între PNG şi PNL. În acest moment, Becali este încă liderul PNG, dar partidul a făcut o alianţă cu PNL în vederea alegerilor. Gigi Becali a declarat însă că va trebui să îşi calculeze foarte bine opţiunile şi i-a cerut lui Antonescu o săptămână pentru a-i da răspunsul.

„Nu mi-a cerut nicio secundă domnul Becali vreo funcţie de conducere. Avem un Congres în curând. Pe de altă parte, domnul Becali este în continuare liderul unui partid. El nu poate sta într-un partid, fie el şi PNL, ca un simplu soldat, cum îi place dumnealui să spună. El este prototipul unui lider de partid. Mi se pare corect să facă această alegere. Înainte de alegeri avusesem această înţelegere: eu vin cu nişte voturi, vreau să sprijin aaceastă construcţie, apoi vom vedea ce se întâmplă. Asta a fost discuţia cu domnul Becali. Am supus-o în votului partidului şi s-a ratificat", a declarat Crin Antonescu.

Crin Antonescu i-a transmis lui Becali că nu poate deţine funcţii de conducere în PNL cel puţin doi ani de zile de acum încolo. Becali a explicat că nici nu îşi doreşte funcţii de conducere în PNL, dar în decizia pe care o va lua va trebui să ţină cont de mai multe aspecte.

„Hotărârea pe care eu o voi lua va fi şi în funcţie de anumiţi membri marcanţi din PNL. Este posibil să dau răspunsul şi după Congres. Eu vreau să iau în calcul cât de bine sunt primit în casă, în PNL.

Eu am nişte obligaţii morale faţă de oamenii din PNG, avem aproape 100 de consilieri, nu pot să las PNG aşa în aer. Şi acum am aceeaşi convingere: vreau să rămân în PNL, dar trebuie să iau în calcul şi PNG-ul (...) Singurul meu regret, dacă aş pleca, ar fi că n-aş mai putea să-l susţin pe domnul preşedinte cu toate forţele la alegerile prezidenţiale", a explicat Gigi Becali.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite