VIDEO Microsoft versus Google: GMail este noua ţintă a campaniei „Scroogled“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania „Scroogled“ de la Microsoft a debutat în 2012. FOTO Thunder Feeds
Campania „Scroogled“ de la Microsoft a debutat în 2012. FOTO Thunder Feeds

Microsoft atacă din nou compania Google prin campania „Scroogled“. Prima strategie a fost să indice abuzurile pe care le face Google în căutările online, iar acum noua ţintă este serviciul de mail.

În noiembrie, Microsoft îşi promova motorul de căutare Bing prin raportare la Google şi la modul în care această companie tratează căutările online. Acum, producătorul american se orientează spre GMail şi modul în care acesta caută (prin mailuri) cuvinte cheie pentru a afişa reclame, scrie „The Verge“.

Desigur, cel mai bine din videoclipurile Microsoft iese serviciul Outlook. Acesta tratează utilizatorul cum trebuie, are grijă de conţinutul său şi în niciun caz nu se gândeşte să profite de informaţiile pe care le poate obţine de la acesta. 

Microsoft susţine că 70% din utilizatori nu ştiu că furnizorul serviciului de mail le citeşte corespondenţa (pe baza cuvintelor cheie) pentru a folosi datele în interes comercial. Asta în ciuda faptului că 88% din oameni nu sunt de acord cu această practică. Totuşi, nici Microsoft nu este atât de curată pe cât vrea să pară. Citeşte corespondenţa, dar se limitează la subiect, după cum notează „The Wall Street Journal“.

Trebuie menţionat însă că Microsoft este o companie care nu supravieţuieşte doar din publicitatea online. Windows, Office şi Xbox sunt ramuri de profit de care Google încă nu beneficiază. Până la urmă se reduce la poltica fiecărei companii, iar utilizatorii aleg, din proprie voinţă, dacă merg cu un serviciu sau cu un altul.

Nu este prima dată când Microsoft atacă produsele Google. La începutul anului 2012, compania a plătit anunţuri în ziarele „The New York Times“ şi „The Wall Street Journal“ în care spunea de ce e bun Bing şi cu ce vin în plus serviciile sale.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite