Andronescu, despre cazul „pedofilului din Drumul Taberei“: Să-şi dea demisia cei care l-au iertat în 2012 şi n-au putut să spună despre el ce fel de om este

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a declarat, la Adevărul Live, că autorităţile ar fi trebuit să se sesizeze mai repede în ceea ce-l priveşte pe suspectul de pedofilie din Drumul Taberei şi că persoanele care au ştiut de apucăturile acestuia încă din 2012 ar trebui să-şi dea demisia.

„Acest caz m-a oripilat. Un om pus să respecte legea să treacă prin o asemenea oribilă problemă. E problema domniei sale. Trebuie văzut cine l-a angajat. Este problema colectivului în care a lucrat. Noi nu suntewm singuri pe pământ. Noi nu ne ducem la slujbă dimineaţa, ne închidem între patru metri pătraţi şi nu ne vede nimeni. Ce au făcut cei care au lucrat cu domnia sa? Apoi, cum a fost posibil ca timp de trei zile cei care-l cunoşteau şi se uitau pe ecrane, constatând că acea persoană e cunoscută, şi nimeni nu a ieşit să spună: «da, este colegul nostru. Îl aducem să-şi recunoască faptele sau să vedem dacă e vinovat». Mi se pare că un asemenea incident ne trage semnalul de alarmă şi ne îndeamnă să cugetăm modul cum facem selecţia pentru instituţie (...) Eu aştept să putem citi un raport al celor care fac acolo ancheta necesară: cine l-a angajat, cum a fost angajat, cine i-au fost şefii şi cum de a fost posibil să nu se vadă acest comportament atât de deviant. A mai fost o întâmplare în 2012. Ce s-a întâmplat, cum s-a trecut o peste acea întâmplare? Mie îmi vine să spun: «să-şi dea demisia cei care l-au iertat atunci şi n-au putut să spună despre el ce fel de om este». Cer cu toată răspunderea mea un asemenea lucru.“, a declarat Ecaterina Andronescu, la Adevărul Live.   

Agentul Eugen Stan, suspectat că a agresat doi copii, va fi prezentat marţi la Judecătoria Sectorului 6, pentru emiterea mandatului de arestare preventivă. În urma anchetei interne declanşată la Brigada de Poliţie Rutieră, şeful Poliţiei române a dispus eliberarea din funcţie a şefului poliţistului suspectat de pedofilie.

Eugen Stan este suspectat în alte 15 cazuri de agresiuni sexuale cu minori. „Nu am făcut rău niciunui copil. Doar i-am pupat şi mângâiat, pentru că iubesc copiii“, a fost declaraţia care i-a şocat pe anchetatori, când l-au audiat luni. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite