Ana Maria Pătru, AEP, mesaj pentru experţii electorali şi operatorii de calculator: Demonstraţi că democraţia se întemeiază pe alegeri libere şi corecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Patru FOTO David Muntean
Ana Maria Patru FOTO David Muntean

Rolul experţilor electorali şi al operatorilor de calculator din secţiile de votare este esenţial în alegeri, a subliniat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, care face un apel către aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile cu responsabilitate.

„Vă anunţ că, începând cu alegerile locale din data de 5 iunie 2016, aţi devenit partenerii AEP în cea mai importantă misiune electorală din ultimii 26 de ani. Fie că eşti expert electoral, fie operator de calculator al secţiei de votare ai şansa de a demonstra că în România democraţia se întemeiază pe alegeri libere şi corecte. Ştim cu toţii că alegerile locale din 5 iunie 2016 vor fi un test naţional pentru toţi cei implicaţi în aplicarea reformei legislaţiei electorale, în special în ceea ce priveşte informatizarea secţiilor de votare şi desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora prin tragere la sorţi computerizată dintre membrii corpului experţilor electorali. Din acest punct de vedere, rolul dumneavoastră este esenţial şi de aceea aţi devenit partenerii noştri", a transmis preşedintele AEP, Ana Maria Pătru, într-o scrisoare adresată experţilor electorali şi operatorilor de calculator ai secţiilor de votare.

Preşedintele AEP evidenţiază că experţii electorali trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile cu responsabilitate.

„Dacă eşti expert electoral, te încurajez să-ţi îndeplineşti atribuţiile cu responsabilitate şi curaj, pentru că apartenenţa ta la corpul experţilor electorali îţi conferă deplină legitimitate şi te situează deasupra oricărei suspiciuni de partizanat politic. AEP contează pe tine pentru ca procesul de votare să se desfăşoare fără probleme în toate secţiile de votare.

Dacă eşti operator de calculator în secţia de votare, vei fi prima persoană cu care va interacţiona fiecare alegător, iar tableta cu care eşti dotat va funcţiona împotriva votului ilegal. Pentru că faci o muncă asumată, de tine depinde în mare măsură încrederea pe care o vor avea pe viitor cetăţenii şi competitorii politici în sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal“, se arată în scrisoare

Ana Maria Pătru aminteşte experţilor electorali şi operatorilor de calculator că de ei depinde încrederea cetăţenilor. „ Haideţi cu toţii să demonstrăm cetăţenilor că votul lor este doar al lor şi că alegerile din România reflectă voinţa lor şi profesionalismul dumneavoastră“, conchide preşedintele AEP.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite