Alianţa cu PNL scindează UNPR. Nouă senatori au demisionat. UNPR a rămas fără grup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Senatului a votat, luni, dizolvarea grupului parlamentar al UNPR, după ce nouă senatori şi-au anunţat demisia din grupul UNPR, ca urmare a negocierilor purtate cu PNL pentru o fuziune prin absorbţie.

Cei nouă senatori care au demisionat din UNPR sunt: Ionel Agrigoroaei, Şerban Mihăilescu, Dan Ioniţă, Ioan Iovescu, Octavian Bumbu, Ioan Simeon Purec, Marcel Bujor, Lucian Iliescu şi Marin Burlea . Şase dintre ei vor activa în grupul PSD, trei optând să rămână independenţi.

Senatorul PSD Constantin Mitu a afirmat, în plen, că, în aceste condiţii, grupul parlamentar UNPR nu mai există.

În replică, liderul grupului parlamentar UNPR, Haralambie Vochiţoiu, a precizat că au rămas 14 senatori în grup, suficienţi pentru a forma un grup propriu. Supusă la vot, propunerea de dizolvare a fost votată de plen cu 86 de voturi ”pentru”, 7 abţineri şi un vot ”împotrivă”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, la România TV, că, din informaţiile sale, discuţiile privind fuziunea dintre PNL şi UNPR s-au finalizat şi că negocierile s-au făcut pentru Valeriu Steriu şi încă două-trei persoane din UNPR, iar o mare parte din progresişti sunt nemulţumiţi de apropierea de liberali.

”Spun deja mulţi parlamentari UNPR care spun că nu sunt mulţumiţi de această trecere bruscă a UNPR în barca PNL şi nu sunt dornici să urmeze această cale şi probabil că vor să rămână în zona de stânga. Nu ştiu dacă vin la noi sau pleacă din UNPR, dar vor să voteze totuşi tot în felul în care au votat până acuma, sunt oameni care nu pot într-o noapte să treacă de pe stânga pe dreapta. Nu am făcut acest inventar, că nu este foarte important, dar, dacă se va întâmpla, probabil că se va vedea în zilele următoare. Este posibil şi un sfert, şi jumătate, este posibil şi nimic, sau foarte mulţi”, a mai spus liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite