Alegeri prezidenţiale 2014. Ediţie specială „Adevărul Live“: Pericolul pentru Ponta este să vină la vot cei adormiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii Grigore Cartianu, Liviu Iolu şi Sebastian Zachmann au vorbit, la Adevărul Live, despre declaraţiile candidaţilor care au votat până la această oră, dar şi despre prezenţa la vot comparativ cu scrutinul prezidenţial din 2009.

 

Principalele declaraţii:

Sebastian Zachmann: Vom avea oameni şi la partide, să luăm pulsul de acolo de la candidaţi.

Mircea Barbu, corespondent Teleorman: Mă aflu în Roşiorii de Vede. 8,91% prezenţă la vot până acum în Teleorman.  Am fost la deschiderea secţiei de votare, unde la puţin după ora 7.00, oamenii au vent la vot. Sunt şi tineri şi bătrâni care au venit la vot. La secţia unde mă aflu s-a înregistrat o prezenţă de peste 20%, cu mult peste media naţională.

Grigore Cartianu: Sper ca legenda aceasta din Teleorman să dispară, să nu mai avem morţi care votează. Nu este foarte spectaculoasă diferenţa. Este normal ca oraşele să meargă după-amiază.

Sebastian Zachmann: În 2009, tot Teleorman a fost pe primul loc, apoi Dâmboviţa. Judeţele acestea sunt fiefurile PSD şi ştim că ei merg disciplinat la vot.

Grigore Cartianu:  Majoritatea oamenilor erau peste 65 de ani unde am votat eu. Bătrânii sunt o certitudine că ies la vot, dar să iasă şi tinerii. Îmi spunea cineva ca cei de afară să dea telefoane în ţară să spună cum să voteze şi cei din ţară pentru că ei ştiu ce înseamnă democraţia. Important astăzi este ce procente se iau pentru că poţi să-ţi faci o idee despre cine va câştiga.

Sebastian Zachmann: Este sigur că vom avea turul II. Le spun oamenilor, în special tinerilor, să meargă la vot. Îţi ia foarte puţin timp să votezi.

Grigore Cartianu:  Ultimii 3 - 4 ani a fost această idee că sunt toţi al fel. Mie mi se pare că a fost indusă această idee şi fabricată în laboratoare din zona majorităţii PSD, USL. Pericolul pentru Ponta este să vină la vot cei adormiţi.

Sebastian Zachmann: Pe „Adevărul“ găsiţi toţi: declaraţiile candidaţilor, prezenţa la vot, incidente. Diseară vom avea şase exit-poll-uri. Vom vedea şi din perspectiva televiziunilor pentru că patru dintre casele de sondare lucrează cu televiziunilor. La europarlamentare, am arătat că majoritatea sondajelor au greşit peste marja de eroare.

Grigore Cartianu: Antena 3 au tăiat brusc declaraţiile lui Iohannis după vot, moderatorul spunând că speră că Iohannis nu va aface declaraţii încălcând legislaţia. Dădeau imagini cu Tăriceanu care nu era în direct. La România TV, Dogaru spunea că este şi o blondă şi să insiste pe ea. Este suspectă secţia aceea de votare pentru că preşedintele comisiei este blondă. La RTV au dat toată dimineaţa cântece populare.

Sebastian Zachmann: Zgonea a votat pentru „un preşedinte care să-i uenască pe români“, Dragnea a votat româneşte, Corlăţean a votat un preşedinte care să ne unească cu Basarabia.

Grigore Cartianu: Eu nu aş vrea să mă unească pe mine cu Voiculescu, Zgonea. Eu nu sunt convins că Hrebenciuc va vota cu candidatul PSD. Acum sunt jocuri şi s-ar ăputea Hrebenciuc să dea un vor surprinzător. Sunt curios cu cine va vota Vanghelie sau Geoană. Dacă Ponta nu a votat cu Geoană în 2009, de ce Geoană ar vota cu Ponta. În seara în care Vanghelie îl înjura pe Ponta şi pe Ghiţă, el ieşea dintr-un restaurant cu Geoană. M-aş îndoi că Vanghelie votează cu Ponta.

Sebastian Zachmann: Sunt curios cum vor vota şi constănţenii, la Brăila şi în Mehedinţi, unde baronii au probleme cu legea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite