Adrian Severin: DNA să se retragă din campania electorală. Vom sesiza abuzul la OSCE, Comisia Europeană şi ambasade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie şi Adrian Severin sunt cei mai cunoscuţi politicieni din PDS. FOTO Colaj Adevărul
Marian Vanghelie şi Adrian Severin sunt cei mai cunoscuţi politicieni din PDS. FOTO Colaj Adevărul

Candidatul Partidului Dreptăţii Sociale la Primăria Generală, Adrian Severin, a făcut, duminică, un apel către DNA să se retragă din campania electorală, după percheziile pe care Procurorii le-au făcut, pentru verificarea listelor de semnături ale formaţiunii la Capitală, el anunţând că va sesiza OSCE şi Comisia Europeană privind aceste abuzuri şi va trimite scrisori către ambasadele statelor occidentale de la Bucureşti, potrivit News.ro.

„Am fi vrut să  concepem astfel această primă întâlnire. Din păcate, trebuie să începem cu un apel, pe care îl facem către DNA, pentru a se retrage din campania electorală”, a spus Severin, potrivit News.ro, în prima conferinţă de presă organizată la sediul Partidului Dreptăţii Sociale, în calitate de candidat al formaţiuni pentru Primăria Capitalei.

Severin susţine că în acest moment, PDS se află în incapacitatea de a-şi desfăşura campania electorală, cu toate forţa de care dispune, pentru că toate bazele de date ale partidului au fost confiscate de procurori şi laptopurile unor voluntari de asemenea au fost confiscate, astfel că inclusiv organizarea conferinţei de presă de duminică a întâmpinat greutăţi. „Este limpede că instituţiile specializate ale statului au dreptul să îşi desfăşoare activitatea şi anchetele, dar legea o spune clar: în cazul campaniei electorale, trebuie să o facă fără să stânjenească activitatea de campanie a partidelor”, a precizat candidatul PDS, citat de aceeaşi sursă.

Severin a punctat faptul că se desfăşoară o acţiune de „hărţuire şi intimidare a unei echipe care nu a putut fi şantajată şi intimidată pentru a nu participa la alegeri”. „Unul dintre motivele pentru care am decis să mă alătur acestei echipe este că ea se caracterizează prin curajul de a lupta împotriva unui sistem samavolnic, prin curajul de a se lupta cu forţele politice care au monopolizat scena politică, prin curajul de a se lupta atât cu dreapta populistă, cât şi cu stânga caviar”, a mai afirmat Severin.

Candidatul PDS a anunţat că formaţiunea va lua măsurile prevăzute de lege pentru a cere reintrarea în legalitate. „Credem că suntem perfect îndreptăţiţi să ne adresăm OSCE, mai exact Biroului pentru instituţii democratice şi drepturile omului, specializat în monitorizarea alegerilor,şi dorim, de asemenea, să ne adresăm secretarului general al Consiliului Europei şi secretarului general al Comisiei de la Veneţia, comisarului european pentru afaceri interne şi justiţie, pentru a-i ruga să facă cele necesare, conform drepturile de care dispun, atribuţiilor pe care le au, pentru a garanta ca măcar de acum încolo aceste alegeri să fie libere şi corecte”, a anunţat Severin.

Procurorii DNA au făcut, vineri, şase percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, inclusiv la sediul Primăriei Sectorului 5, într-un dosar care vizează folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în legătură cu falsificarea listelor electorale, infracţiuni care ar fi fost comise în cursul anului 2016. Percheziţii au avut loc şi la sediul Partidului Dreptăţii Sociale, condus de Marian Vanghelie, care candidează pentru un nou mandat de primar al sectorului 5.

Potrivit unor surse judiciare, datele unor persoane cu handicap, aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sectorul 5 au fost folosite pentru a fi întocmite listele electorale cu numărul minim de susţinători pentru candidatura lui Marian Vanghelie la Primăria Sectorului 5.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite