Adevărul Live: Cât mai poate sta Ponta agăţat de Guvern? „Devine istorie dacă Iohannis va promite coaliţiei că va numi un alt premier de la ei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta fotografiat la DNA
Victor Ponta fotografiat la DNA

Dan Marinescu, redactor-şef Adevărul, a comentat declaraţiile premierului Victor Ponta la revenirea din vacanţa pe un vas de croazieră în Caraibe.


Principalele declaraţii:

Victor Ponta face un joc populist. Se joacă politic. Încearcă să-şi proiecteze o carieră politică. M-a apucat râsul când a spus că îl susţine pe Liviu Dragnea. El a susţinut-o pe Rovana Plumb. Nu cred că poate să-i păcălească pe pesedişti. Social-democraţii ar trebui să se uite puţin la partidul lor şi să facă un blianţ al conducerii lui Victor Ponta. Nu ştiu dacă a fost mai rău partidul acesa. A pârjolit totul în jurul lui.

Aş vrea să aud acele anlize competente din partea lui Eugen Teodorovici. Cum va acoperi aceste deficite. Acest partid este un partid fără cap. Victor Ponta a vut grijă să înlăture toţi liderii competenţi. Ion Iliescu, cu toate relele lui, nu poate fi suspectat că nu este politician. PSD nu are garnitură de oameni capabili să preia frâiele guvernării. Liviu Dragnea este un lider de conjunctură. Este primul lider venit din PD. Aici a ajuns PSD.

Acest partid nu este în stare să propună nişte oameni de stat, care să preia frâiele conducerii acestei ţări. PSD ar trebui să se gândească că vine 2016, anul electoral. Nu ştiu cine ar putea gândi o strategie. Dcaă este bine să stea la guvernare cu orice preţ, dacă ar trebui să se retragă. Numai nişte politicieni foarte buni pot face aceste calcule. Vestea bună pentru ei este că nici PNL nu are.

Această coaliţie care îl ţine premier pe Victor Ponta aşteaptă o vorbă de la Klaus Iohannis. Să le promită că dacă Victor Ponta pleacă, ei vor continua să guverneze. Aşteaptă un angajament scris. Atunci Victor Ponta va fi istorie clar. Ei îl ţin acolo de grija lor, nu de a lui. Sunt interesaţi să-şi păstreze nişte pârghii. Liberalii l-ar ţine cât de mult acolo. Din calculele lor rezultă că este bine să stea Victor Ponta prim-ministru. Klaus Iohannis nu va intra într-un joc. Klaus Iohannis nu va ieşi să spună că dacă pleacă Ponta va numi un alt premier.

Despre dezmoştenirea principelui Nicolae

Comunicatele Casei Regale nu au fost transparente, pentru a ne da seama ce se întâmplă acolo. În anul 2015, când toată lumea se schimbă, cred că şi Casele Regale ar trebui să-şi schimbe politica de comunicare. Decizia asta trebuie explicată. În seamnă că a făcut ceva rău de tot. Orice tăcere asupra motivelor dă naştere la speculaţii. Lumea a tot speculat de ieri. Foarte mulţi se gândesc la celălalt princepe al Casei Regale, Principele Radu, care nu este de sânge albastru.

De când Radu Duda a intrat în Casa Regală, lucrurile au luat o altă turnură. Este o apropiere a Casei Regale de anumite zone. Încercarea de a candida la Preşedinţie, prietenia cu liderii PSD. Ion Iliescu, Adrian Năstase, au acţionat foarte deştept. Împăcarea aceea i-a ajutat pe ei. Şi-au recuperat nişte bunuri. El nu poate deveni Rege. Nu are dreptul la scaun. Soţia lui are. Este prima urmaşă a lui Mihai 1, iar Nicolae al treilea.


După o vacanţă de lux pe cel mai mare vas de croazieră ( care a costat ”mai puţin decât la Mamaia”) premierul Victor Ponta afirmă că nu demisionează şi că majorarea salariilor bugetarilor depinde acum de adoptarea noului Cod Fiscal. 

De asemenea Ponta mai afirmă că nu îi este frică de trădarea lui Liviu Dragnea şi că demisia lui nu există atâta timp cât a fost votat de peste 5 milioane de români.

Intră pe live.adevarul.ro şi comentează declaraţiile premierului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite