Grigore Cartianu, la Adevărul Live: Ponta a fost angajat la Şova, dar spune că nu a luat bani. De ce minte?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Cartianu FOTO Adevărul
Grigore Cartianu FOTO Adevărul

Jurnalistul Grigore Cartianu a vorbit, în emisiunea Adevărul Live, despre doi foşti miniştri cu probleme penale, Dan Şova şi Darius Vâlcov, dar şi despre implicarea şefului ANI, Horia Georgescu, într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie. Cartianu a făcut referire şi la relaţia dintre Dan Şova şi Victor Ponta, despre care spune că ar fi putut avea şi implicaţii obscure.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Principalele declaraţii:

Adevărul: Ce spuneţi despre cazul lui Horia Georgescu?

Grigore Cartianu: Văd că l-au dus cu mandat la DNA. E suspect deocamdată, să păstrăm rezerve, pentru că suntem la început, dar faptul că şeful ANI  e dus pe sus înseamnă că nu prea a răspuns la chemări sau că îl consideră periculos şi vor să îl ia prin surprindere. De asta spun, ceva bănuieli că e ceva destul de grav în legătură cu domnul Georgescu există în acest moment.

Adevărul: Mai ales că această chemare a lui Georgescu la DNA vine după un weekend încărcat, care s-a soldat cu demisia domnului Vâlcov.

Grigore Cartianu: El e un politruc plasat acolo. Oameni de finanţe şi de fiscalitate nu mai avem, nu avem decât un politruc şpăgar. Ne-a spus Ponta că e prea valoros şpăgarul ăsta care ia şpăgi prin cimitire cu punga de plastic. Au dat peste cap şi mercurialul caselor de schimb valutar. E spectaculos acolo, înţeleg că duceau o tranşă de şpagă de 400.000 de lei noi, până la un milion, cu pungă de plastic.

Adevărul: Ponta  a explicat ieri că Vâlcov, dacă tot a stat în Guvern până acum, trei zile nu mai moare nimeni.

Grigore Cartianu: Victor Ponta este insalubru ca politician în momentul ăsta. Asta e gândire de prim-ministru? Îţi vin dovezile cascadă că ăsta a făcut chestiuni cu care te ruşinezi, nu mai trebuie să mai stea nicăieri! El merge mai departe cu Codul Fiscal, cu tot cu Darius! Nici nu i-a cerut prin cap să-l schimbe, a trebuit să îi ceară doi preşedinţi.

Adevărul: Ar trebui discutat mai mult calendarul demiterii sale. Vineri, Vâlcov a fost luat pe sus de DNA. Tot vineri seara, Vâlcov a spus că l-a sunat pe Ponta şi i-a spus că vrea să demisioneze. Apoi vine Băsescu sâmbătă şi spune că ministrul Finanţelor trebuie să demisioneze. După-amiază, duminică, Iohannis spune că trebuie să demisioneze. La câteva minute după mesajul lui Iohannis, Ponta apare la televizor şi spune că Vâlcov a demisionat deja.

Grigore Cartianu: Tu, dacă ne spui că şi-a dat ăla demisia, dar nu ai anunţat, timp în care ai mai dat vreo două ştiri pe Facebook şi te-ai lăudat cu agricultura, dacă şase-şapte ore nu ne-ai anunţat şi nu l-ai anunţat nici pe preşedintele României, când un ministru care e trimis în judecată trebuie automat revocat. Aşa l-a ţinut şi pe Fenechiu, şi pe Vâlcov.

Adevărul: Ion Cristoiu l-a întrebat de ce nu i-a spus preşedintelui la amiază. Ponta s-a blocat şi a spus că e educat în aşa fel încât duminica să nu deranjeze pe nimeni.

Grigore Cartianu: E educat să mintă. Un anumit grad de abjecţie al lui nu a dispărut. Minte din inerţie, din obişnuinţă. Dincolo de problemele penale ale miniştrilor, avem tone de plagiate.

Adevărul: Ponta mai are o problemă pe cap: Dan Şova.

Grigore Cartianu: Aici nu e doar o problemă politică, ci penală. De ce l-a angajat Şova pe Ponta pentru Turceni-Rovinari? Ponta spune că nu a luat bani de la Turceni. De ce minte? Acum mă întreb de ce şi-a dat demisia Vâlcov de la Slatina - postura de ministru îi asigura o imunitate specială.

Observ o anomalie teribilă în legislaţia românească - eşti fost ministru şi ai imunitate pe viaţă pentru faptele comise în timpul mandatului de ministru. Foştii preşedinţi nu au această imunitate. Miniştrii nu ar trebui să mai aibă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite