Cartianu, la Adevărul Live, despre Guvernul anunţat de Ponta pe Facebook: Sunt nişte politicieni virtuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Cartianu, publicist comentator FOTO Adevărul
Grigore Cartianu, publicist comentator FOTO Adevărul

Jurnalistul Grigore Cartianu a comentat, la Adevărul Live, lista cu miniştri anunţată de premierul Victor Ponta pe Facebook.

„În Guvernul României nu există Partidul Liberal Reformator, pentru că el nu există în acte. Avem nişte independenţi, persoane fizice. Independent avem şi în fruntea Senatului, Tăriceanu nu este membru de partid. Sunt nişte politicieni virtuali“,  a arătat Cartianu.

„Mi se pare o ruşine colosală unul dintre miniştrii nou veniţi“, a mai spus jurnalistul. „Vine unul acum, unul care mâzgălea şi el hârtia pe la Prosport, acum vreo câţiva ani, şi acum e ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu. Este unul dintre copiii lui Ion Iliescu, între ghilimele“, a completat Grigore Cartianu.

„Nu ştie să scrie cinci fraze legate, plus faptul că, în campanie, s-a luat la trântă intelectuală cu Andrei Pleşu, un duel al epistolelor. Ionuţ Vulpescu, ministrul Culturii! Ce ruşine! Ponta dă senzaţia că până nu e scos de presiunea străzii din Palatul Victoria, nu se lasă!“, a mai spus el.

În ce priveşte miniştrii rămaşi în Guvern, Cartianu a vorbit despre Liviu Dragnea, rămas fără titlul de vicepremier.

„Un om fără nicio pată penală acest Dragnea“,a comentat el, ironic. „Numai dosarele pe care le-a avut până acum, au fost tot felul de dezvăluiri de presă, de doi ani de când este la Guvern“, a punctat Grigore Cartianu. 

Una dintre veştile bune este, potrivit lui Cartianu, menţinerea lui Bogdan Aurescu la Ministerul de Externe. „Era şi culmea să fie schimbat Aurescu. La Bogdan Aurescu nu avem ce reproşa, aş spune că e un alibi al Guvernului Ponta. A fost numit în funcţie după rateuri, după Corlăţean, după Meleşcanu care au batjocorit milioane de români.“, a conchis jurnalistul.  

Victor Ponta a publicat pe pagina sa oficială de Facebook numele fiecărui ministru care urmează să facă parte din noul cabinet aşteptat să primească azi un vot de încredere în Parlament.

 


Citeşte şi:

Cabinetul Ponta 4, un Guvern de politruci. Cine sunt cei 20 de miniştri aleşi. Ce funcţii au primit PLR şi PC şi ce grei din PSD au rămas pe tuşă

Premierul Victor Ponta i-a remaniat pe tehnocraţi, unii dintre ei cu rezultate notabile în celezece luni cât au stat în Guvern, şi a numit miniştri bine susţinuţi de partide.

Isprăvile miniştrilor remaniaţi. Ce au lăsat în urmă tehnocraţii

„Adevărul“ vă prezintă un bilanţ al activităţii miniştrilor care nu se mai regăsesc în noua formulă guvernamentală: Răzvan Nicolescu, Florin Jianu, Constantin Niţă, Ioana Petrescu, Aurelia Cristea şi Răzvan Cotovelea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite