Banii cheltuiţi de partide în campania de la locale vor fi rambursaţi înainte de parlamentare. Curtea de Conturi verifică AEP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Pătru, preşedintele AEP    Foto: David Muntean
Ana Maria Pătru, preşedintele AEP    Foto: David Muntean

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că a finalizat controlul pe sumele cheltuite de partide la alegerile locale din iunie, însă, deocamdată, nu poate rambursa cheltuielile întrucât Curtea de Conturi a demarat, la rândul ei, un control asupra activităţii AEP. Partidele ar putea primi banii cheltuiţi la locale în ultima săptămână a campaniei electorale pentru parlamentare.

„Autoritatea Electorală Permanentă aduce la cunoştinţa competitorilor electorali că a finalizat controlul privind sumele în vederea rambursării cheltuielilor electorale aferente alegerilor locale din data de 5 iunie 2016 şi că în acest moment misiunea AEP legată de această activitate s-a încheiat. Curtea de Conturi şi-a manifestat intenţia ca, începând cu data de 7 noiembrie 2016, să realizeze un control asupra legalităţii validării sumelor în vederea rambursării către competitorii electorali de la alegerile locale din acest an“, se arată într-un comunicat AEP.

Potrivit legii, Curtea de Conturi poate controla legalitatea validării sumelor în vederea rambursării către competitorii electorali în termen de 30 de zile de la data finalizării controlului finanţării campaniei electorale de către Autoritatea Electorală Permanentă, situaţie în care termenele pentru rambursarea cheltuielilor electorale se prelungesc cu 30 de zile.

„Precizăm că AEP are prevăzută în buget suma necesară rambursării cheltuielilor electorale către competitorii electorali de la alegerile locale. Suma a fost planificată la Ministerul Finanţelor Publice pentru deschideri de credite în decada a treia a lunii noiembrie 2016, iar plăţile vor fi efectuate după încheierea controlului Curţii de Conturi“, susţine AEP. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite