În plină pregătire pentru deschiderea cursurilor, ministrul Educaţiei şi premierul Orban au aprobat concediul secretarului de stat de la Preuniversitar, pentru activităţi electorale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Auzi şi nu-ţi vine să crezi! Şcoala începe într-o situaţie dramatică, provocată de pandemie, de învăţământul online, de şcoli cu toaleta în curte şi fără condiţiile sanitare cerute de ministerul Sănătăţii. Cu toate acestea,  Ministrul Educaţiei şi premierul Orban decid să trimită demnitarul care trebuia să coordoneze, să asigure pregătirile pentru deschiderea şcolii, secretarul de stat Luminiţa Barcari, în campanie electorală!

Declaraţia dnei ministru Anisie

Întrebată unde este secretarul de stat pentru preuniversitar, Monisa Anisie a răspuns: „Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar este în concediu în acest moment”. Rugată să precizeze ce fel de concediu, Anisie a răspuns „este în concediu de odihnă”, „aşa cum ştiţi, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar de stat dar şi un alt secretar de stat din cadrul Ministerului Educaţiei şi-au luat concediu de odihnă pentru a putea desfăşura alte activităţi având în vedere că suntem în campanie electorală”. Şi secretarul de stat pentru Relaţia cu Parlamentul şi Proiecte europene, Dragoş Rădulescu, se află şi el în concediu cu o zi înainte de începerea celui mai greu an şcolar din ultimii 30 de ani.

Rămâi stupefiat de sinceritatea şi decizia ministrului Educaţiei. Între coordonarea pregătirii şcolilor, verificarea condiţiilor cât de cât decente de începere a şcolii, livrarea  tabletelor către elevii care nu au posibilităţi pentru a urma învăţământ online,  şi campania electorală, a avut prioritate campania electorală. Un dispreţ mai mare faţă de şcoala nu cred să existe! 

 Dar câte voturi pierde PNL în urma deciziei de a trimite în campanie electorală secretarul de stat, a calculat cineva?  Premisa că alegătorii sunt proşti, oricum nu înţeleg toate aceste detalii, vine de la PSD. PSD s-a bazat pe incultura politică a alegătorilor şi a ajuns la 20% în intenţia de vot. Vrea PNL să obţină aceleaşi rezultate?

Metodologia pentru învăţământul online a apărut sâmbătă dimineaţa în Monitorul Oficial, dar se aplică de luni. Manualele pentru clasa a VIII-a n-au venit pe băncile elevilor, pentru că s-au încurcat licitaţiile în contestaţii. Tabletele n-au venit din aceleaşi motive. Iar secretarul de stat din minister,  de la preuniversitar, este în campanie electorală, fiind candidatul PNL pentru şefia Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Ce şcoală, ce condiţii speciale pentru începerea cursurilor în condiţii extrem de dificile! Mai importante sunt alegerile locale.

Este incredibil cum şi PNL nu pricepe că electoratul român a evoluat. Nu mai înghite asemenea comportamente. În care sute de mii de copii sunt abandonaţi de instituţiile statului, atunci când au mai mare nevoie, pentru ca doi secretari de stat din ministerul Educaţiei să plece  în campanie electorală.

Când vor pricepe cei din conducerea PNL ce gafă au făcut, va fi prea târziu!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite