Vlad Ţepeş, „candidat“ pe Facebook la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii de la Facultatea de Filozofie de la Universitatea Bucureşti au lansat un proiect inedit pe Facebook, înaintea alegerilor parlamentare, prin care propun votarea lui Vlad Ţepeş la uninominalele de duminică.

„În primul rând unul academic. Este vorba despre o cercetare, un studiu de caz. Nu avem nici interese, nici partizanate politice. Nu dorim nici să băgăm, nici să scoatem pe nimeni din Parlament“, scrie pe pagina de Facebook.

Ce mai vor studenţii?

„Ceea ce dorim, În schimb, este să propunem o alternativă. Nu tuturor românilor ci doar celor care intenţionează să nu vină la vot pentru că nu au cu cine, dar şi celor care vin la vot şi îl anulează cu bună ştiinţă, din acelaşi motiv- pentru că nu au cu cine vota. Aşadar, ne adresăm celor care consideră că nu au cu cine vota. Cei care au o opţiune politică, cei care ştiu pe cine vor alege şi din ce motive nu sunt vizaţi de această campanie. 

Noi nu îndemnăm pe nimeni să absenteze, sau să-şi anuleze votul“, scrie pe pagina de Facebook.

Care este scopul demersului?

„Să presupunem că zece mii de indivizi nu vin la vot pentru că le e silă de toţi politicienii. Din păcate, sila lor va rămâne necunoscută politicienilor. Aceştia vor spune: "Iată zece mii de cetăţeni care nu au vrut să vină la vot pentru că le-a fost lene, sau pentru că au fost la grătar în parc, sau pentru că nu le păsa de ţara lor..." 

În realitate, cei zece mii de cetăţeni care au absentat nu au făcut-o nici din lene, nici pentru un grătar, nici pentru că nu le păsa de ţara lor. Ei au absentat pentru că nu au găsit nici măcar un singur candidat acceptabil. 

Să ne imaginăm acum că toţi aceşti zece mii de cetăţeni vin la vot şi votează cu un personaj istoric, oricare ar fi acesta, dar toţi votează cu acelaşi personaj. Să zicem că vor vota toţi cu "Vlad Ţepeş". Voturile lor vor fi anulate, bineînţeles. Dar faptul că toţi au ales să-şi anuleze votul în acelaşi fel- acest lucru nu va trece neobservat. Va fi preluat de presă... 

În aceste condiţii politicienii nu vor mai putea spune apoi că zece mii de cetăţeni au fost leneşi, gratargii sau nepăsători. Pentru că răspunsul va fi evident: zece mii de cetăţeni au hotărât să voteze un candidat fictiv, pentru că pe buletinul de vot nu au reuşit să găsească nimic mai bun...“, mai arată cei care au pornit proiectul

Mai multe detalii pe pagina de Facebook „Votează Vlad Ţepeş“

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite