VIDEO Copii şi adulţi au stins luminile, în România, pentru a sărbători Ora Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook Earth Hour
FOTO: Facebook Earth Hour

România şi alte 180 de ţări au petrecut o oră în întuneric, între 20.30 şi 21.30, pentru a marca Ora Pământului. Anul acesta, 25 de oraşe din ţară, printre ele Bucureşti, Arad şi Iaşi, au organizat activităţi cu această ocazie. Iar mai multe instituţii, inclusiv Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, s-au alăturat acestei mişcări.

Oraşe precum Adjud, Cluj, Arad, Aiud, Oradea, Braşov, Tulcea, Bucureşti, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, plus multe altele au participat la acest eveniment, scrie site-ului ora-pamantului.ro. Printre activităţi s-au numărat turele cu bicicletele şi concertele în aer liber. 

Evenimentul „Ora Pământului“ a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când două milioane de oameni şi 2.100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale - încălzirea globală. În 2008, „Ora Pământului“ a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii. În 2009 şi 2010, campania globală a evoluat, implicând aproape un miliard de oameni din peste 4.000 de oraşe din întreaga lume. Din 2011, „Ora Pământului“ a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi. Acţiunea a ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediţie, iar România s-a alăturat în 2009. 

                                      La Cluj, copiii cântă în această oră dedicată Pământului.

                                      La Iaşi, oamenii au sărbătorit în faţa Primăriei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite